Esports

Cap a Cornellà al març

Junta Anual d'Accionistes

La junta d'accionistes 2008 va passar com una bassa d'oli per al president, com és tradició des que fa dos anys va superar la candidatura encapçala per Claudi Biern i es va garantir cinc anys més mandat. Daniel Sánchez Llibre va mantenir l'ambigüitat sobre el seu futur, ja que va parlar com si fos la seva última participació però va recordar alhora que pot estar-se a la presidència fins al 2011. La pugna per la successió queda per al futur pròxim, perquè ahir l'estrella era una altra: Cornellà. Les claus del nou estadi estaran disponibles el 9 de gener i la junta advoca per traslladar-s'hi ja al març.

La sensació de temporada de tràmit comença a instal·lar-se a l'Espanyol. Un tràmit esportiu, perquè a nivell institucional el 2009 serà històric. José Luis Perelló va parlar de finals de desembre i Sánchez Llibre va apuntar al 9 de gener per a l'entrega de les claus del nou estadi, cosa que deixarà pas aleshores a una sèrie de tràmits burocràtics que queden fora del control del club, així que la data inicial per al trasllat de finals de febrer passa ara a finals de març.

"A finals de març el camp estarà operatiu per acollir partits de futbol. Si volem, la meva opinió és que es faci el trasllat al març, però dependrà de la part esportiva", va indicar el cap de l'àrea de patrimoni. De Tintín Márquez i el rendiment de l'equip dependrà si el seguidor blanc-i-blau viu l'estrena de la nova llar aquesta temporada o la pròxima.

La junta va girar al voltant del punt fort del consell: el patrimoni. A la il·lusió de l'estrena de la nova llar s'hi va sumar la realitat de rebre uns ingressos imprevistos gràcies a la requalificació d'una part dels terrenys de la ciutat esportiva. "Hi ha 22.000 m2 de terreny requalificat, repartits en un 25% de terreny terciari, 25% per a protecció oficial i un 35% lliure", va celebrar Perelló; un increment de possessions que va dur Sánchez Llibre a assegurar que "el 2009 trobarem un patrimoni que assegura 100 o 200 anys més de vida al club". Un primer estudi situa la plusvàlua en 32 milions. La presència de l'Espanyol a Sant Adrià està garantida com a mínim els pròxims 40 anys.

La força del patrimoni va deixar en segon terme els números. No eren tan positius. L'exercici es tanca amb pèrdues d'1,975 milions, 600.000 euros més del que preveia el consell, dins d'un pressupost que la pròxima temporada girarà al voltant dels 50 milions. El deute va patir un petit increment i es va situar en 52,61 milions, xifres que segons Pedro Tomás s'aniran reduint a mesura que Cornellà multipliqui els ingressos. L'altre aspecte que feia canviar la cara dels presents era la situació esportiva. La temporada passada, a "la primera volta vam ser en zona Champions, però només ens podem posar un aprovat just perquè vam fer una segona volta que no ens mereixíem ni els directius ni els aficionats ni ningú", va admetre el president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona
 

Messi, una llegenda infinita

Barcelona