Esports

Abidal assegura que fora del camp l'equip "no és una família"

Barça

Eric Abidal no passa per un bon moment. Ni personalment ni col·lectivament. Fa tot l'efecte que se sent sol i gairebé es diria que, fins i tot, li costa somriure. En aquestes circumstàncies ahir, inesperadament i minuts abans de saltar al RSK Olympiski per entrenar-se amb els seus companys, l'internacional francès, tens com un pal, va deixar entendre que al vestidor del Barça hi falta més unió. "Dins el camp som una família, però fora no i per mi això és més important", va assegurar el lateral esquerre. "Conec tots els jugadors, però no sé res de les seves vides, no sé si estan casats o si tenen fills o no", va prosseguir el defensor, que s'ha convertit en el primer jugador de l'era Guardiola que amb aquestes paraules pot haver obert la porta a una certa polèmica.

Fins ara l'expressivitat d'Abidal davant la premsa era més aviat minsa. En aquest sentit, eren més coneguts els seus silencis que no pas les seves reflexions, tot i que l'aprenentatge de la llengua el pot haver ajudat. "Es podria dir que a aquest equip li falta festa -va apuntar-. A França tot és força diferent. Allà sovint anàvem a sopar al restaurant o a casa d'algun jugador. Això és una cosa que aquí ens falta". La paraula festa, tan associada a Ronaldinho en negatiu durant les últimes temporades, va obligar Abidal a aclarir si amb el brasiler hi havia més festa. L'internacional bleu, ara sí, no va poder evitar esbossar una petita rialla, malgrat que era ben clar que ell es referia a una altra cosa.

Però si la sinceritat de les valoracions d'Abidal valien per al grup, també s'ho va aplicar a ell mateix. Va reconèixer que no està al nivell dels primers mesos de la temporada passada i que ja no ha recuperat aquella forma. Causes físiques? "No, l'any passat sí que ens entrenàvem menys que a França, però això ara ha canviat -va respondre-. El cert és que el meu nivell no és el que voldria i no sé per què és així. No acabo d'estar bé, però puc dir que estic treballant molt als entrenaments i espero millorar". Ho va dir sense embuts. Amb tot, s'espera que avui sigui titular.

Defensa d'Henry
En el cas del seu compatriota Henry hi ha força més dubtes sobre aquesta titularitat, però el francès el va defensar de dalt a baix. "Potser a ell també li falta una mica d'alegria, però igual que l'any passat, tornarà a fer molts gols", va raonar Abidal, que sense voler-ho havia deixat el partit d'avui en segon pla.

"La Champions és una competició diferent i els punts sempre són difícils de sumar", va opinar, mentre destacava "l'experiència" d'alguns dels jugadors del Xakhtar i augurava un duel "complicat". "Serà una bona prova abans de rebre dissabte l'Atlètic de Madrid", va incidir. És cert, però era el menys important que havia dit. Les seves inquietuds més pregones eren altres i les va expressar en veu alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.