Esports

El Barça vol entrar a la lliga americana de futbol

Futbol

El FC. Barcelona presentarà demà a Miami una oferta davant la Major League Soccer (MLS), la Lliga de futbol nord-americana, per convertir-se en el copropietari d'un dels dos nous equips que participaran en el torneig a partir de l'any 2010. Es tracta d'un projecte que comparteix amb l'empresari bolivià Marcelo Claure.

El president i el director general del Barcelona, Joan Laporta i Joan Oliver, presentaran viatjaran a Miami per optar a una de les dues places de l'MLS, a les quals també aspiren clubs de Portland, Mont-real o Las Vegas.

El Barça ha arribat ja a un acord amb l'empresari bolivià de telefonia mòbil Marcelo Claure per crear una societat aspirant a crear un nou equip amb seu a Miami. A més, ha mantingut converses amb la Universitat de Florida per poder utilitzar el seu estadi com a seu oficial dels partits del nou equip, que encara no té definit ni el seu nom ni el seu escut ni els seus colors. Encara que des de l'entitat blaugrana han assegurat que tindrà "clares referències i firmes d'identificació amb el Barça, Miami, Catalunya i les Amèriques".

La intenció del club català és consolidar-se al mercat nord-americà, després d'haver donat el primer pas amb la firma, el mes de maig passat, d'un acord estratègic amb l'MLS per promoure la marca Barça als Estats Units.

Aquest conveni estableix diverses accions comercials i de patrocini, a més de la disputa d'un mínim de sis partits amistosos durant els pròxims cinc anys, dos dels quals celebrats ja es van celebrar el passat mes d'agost.

Si es concreta l'acord i l'oferta presentada a l'MLS, el F.C Barcelona serà el primer club europeu amb presència a la Lliga de futbol dels Estats Units, integrada actualment per 14 equips i dividida en dues conferències, est i oest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.