Esports

El Gran Canària venç amb més intensitat que qualitat en una decebedora actuació blaugrana

Lliga ACB

Caure a Gran Canària comença a ser una tradició per al Barça. I ahir no va ser l’excepció. Totes les sensacions positives de les tres primeres jornades se’n van anar en orris en un recital d’errors que va comportar la primera derrota. L’escarransit 68-57 reflecteix fins a quin punt els blaugranes van estar desconeguts a l’Insular, on els locals van mostrar més empenta que qualitat amb la desigualtat en el rebot (47-37) com a mostra de la diferència entre la intensitat dels uns i dels altres. Només Juan Carlos Navarro va estar a l’altura amb 20 punts. La resta, ni rastre, potser pensant més en els Lakers que en els compromisos estatals.

És difícil d’explicar la desfeta del Barça. Una mala nit la té qualsevol, però el nombre d’absents fa esgarrifar. Basile, botxí del Pamesa, no va estrenar-se, Lakovic (2 punts) i Fran Vázquez (4) van encadenar errades, mentre que la grapa de Grimau i Sada tampoc va aparèixer. Capítol a part mereix una nova actuació decebedora d’Andersen (1/5) i Barrett.

Les actuacions individuals detallen el deambular sense rumb del Barça a les Canàries. Un inici prometedor amb Ilyasova i Santiago imposant respecte a la pintura (6-10) va esvair-se aviat amb la segona falta del porto-riqueny, així que el Gran Canària va assumir aviat les regnes. En va tenir prou amb molts rebots ofensius –arma habitual dels blaugranes, que ahir se’ls va girar en contra– i de la recepta tradicional dels últims anys, ja sigui amb Pedro Martínez o Salva Maldonado a la banqueta. Molta intensitat, defensa agressiva i anar amb tot a buscar el rebot, còctel barrejat amb l’intens caliu del públic. El que passa és que els problemes econòmics van minvant la qualitat de la plantilla, així que no van saber aprofitar la desconnexió dels visitants.

Esperança frustrada
Els avantatges locals mai van ser definitius. El 40-30 era un avís i Navarro va fer pensar en el retorn de la lògica (56-52) després d’un segon recital d’errades dels dos equips, sobretot d’un English xiulat pel públic. L’aler illenc, però, va sentenciar amb cinc punts seguits, combinats amb dos tirs de la Bomba que van sortir de dins. El 63-52 va acabar amb l’ànim d’uns blaugranes que, tret de Navarro, no van trepitjar l’Insular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.