Esports

Entrenador lampista

Espanyol

El primer dia de Mané a l'Espanyol va mostrar un discurs senzill, però contundent. Res de filigranes ni promeses de virtuosisme futbolístics. L'han fitxat per treure punts, per escapar del pou en un any clau per al club blanc-i-blau per l'històric trasllat a la nova llar de Cornellà i el Prat. No és una situació nova, l'Athletic va ser l'últim a apostar pel perfil d'"entrenador lampista". Repetir l'experiència de Bilbao seria senyal d'objectiu assolit, tant en punts com en la recuperació anímica del grup, objectiu prioritari del nou tècnic.

Punts i confiança és la recepta per sortir del pou. És la base de la filosofia Mané, dos conceptes que van units de la mà i que es necessiten l'un a l'altre per créixer. "La meva feina serà treure punts i fer reaccionar l'equip. La idea és reforçar la confiança dels jugadors, i això farà que ens en sortim. Aquesta plantilla en un alt percentatge ha demostrat la qualitat que té arribant a una final de la UEFA o títols de Copa. Si arriba al 70 per cent del rendiment, ens en sortirem", va concloure amb contundència.

Mané no és un amant de grans retòriques. És un pencaire a qui a aquestes alçades no li han d'explicar res del món del futbol. Fa 29 anys que va penjar les botes com a futbolista mediocre per provar sort a les banquetes al Balmaseda. Creador de projectes engrescadors com Lleida i Alabès, a qui va dur a una final de la UEFA, el temps sembla haver-lo reciclat a salvador d'equips amb problemes a la classificació. No comparteix l'encasellament, però l'entén. "No em considero un entrenador lampista -va sentenciar-. Sí que he hagut d'estar en situacions semblants i els equips pensen que pots ajudar més que altres quan tenen problemes".

El trist cas Perarnau
Mané ha de recuperar la moral dels jugadors quan el calendari es torna a complicar amb visites a Betis i València i presència de l'Atlètic a Montjuïc. El llistat de lesionats i sancionats no l'ajudaran. Les baixes són actualitat a l'Espanyol, si bé n'hi ha una d'inesperada, clara mostra de les improvisacions de l'entitat. El club blanc-i-blau va informar que Óscar Perarnau, segon de Márquez i qui va dirigir l'entrenament de dilluns, seria l'ajudant de Mané, tot i la presència d'Ángel Garitano. Ahir al vespre la web del club encara ho reflectia així, tot i que al matí el tècnic de Sant Andreu de Llavaneras no era a Sant Adrià. Absència inesperada. Amb el pas de les hores es va saber que li van comunicar que tenia una setmana de festa, a l'espera de ser recol·locat a l'entitat. Mané només vol Ondarru. Els dos bascos hauran d'allunyar l'equip periquito del descens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.