Feina a mitges

Copa del Rei

Retrobar-se amb la victòria no resulta gens fàcil. L’Espanyol va viure’n ahir un nou exemple en l’arrencada de la Copa del Rei. Un Celta en crisi va fer prou per treure’n un 2-2 i deixar-ho tot pendent d’una tornada més que perillosa amb experiments, poca motivació i les graderies buides.

Un onze experimental no ho va tenir fàcil en el fred ambient de Balaídos. I encara més quan al minut 11 David Rodríguez recordava a Moisés que no es defensa igual com a central que quan actua de pivot defensiu, rematant tot sol l’1-0.

Destacat Callejón
Poc abans que els locals inauguressin el marcador, Jonathan havia tingut la possibilitat de marcar el primer gol d’un Espanyol que va veure com fer-se seu el partit era un maldecap enorme, tot i la bona aportació de Lola, marginal fins ara en la distribució.

El Celta dominava i amenaçava de tornar-hi quan dos minuts bojos van capgirar-ho tot. Callejón, un dels millors ahir sobre el terreny de joc, va fer de cap l’empat al minut 23, i tot seguit Valdo aprofitava una inexplicable falta d’entesa entre els centrals viguesos per fer l’1-2 i condemnar el partit a un ritme somnífer, ple d’imprecisions i orfe de qualitat.

El Celta està més a prop del descens que de lluitar per tornar a Primera Divisió, la idea inicial quan va arrencar la temporada. Márquez va reforçar el migcamp per assegurar la victòria a la represa, però no comptava amb els nervis de Cristian Álvarez. El porter argentí va empassar-se un xut sense angle de Lago al minut 75 i immediatament va estar a punt de tornar-hi, però Àngel va evitar el tercer.

L’Espanyol va patir en el tram final i el bolivià Peña va enviar la pilota al travesser ja durant el temps afegit, tot i que Callejón va estar ben a prop de donar la victòria en l’última acció. Resultat positiu, però insuficient veient el trist present del rival.

El Vila-real, humiliat
En la resta de la jornada de Copa que es va disputar ahir, destaca el 5-0 encaixat pel Vila-real al camp del Poli Ejido que pràcticament deixa fora de la competició al Submarí Groc. El local Jorge Molina havia firmat ja un hat trick a l’inici de la segona part, però ni així va reaccionar l’equip de Pellegrini, ple de suplents.

Dos conjunts de Primera que hauran de remuntar a la tornada són el Sevilla, que va caure per 1-0 al camp de la Ponferradina, un Segona B, i el Racing, derrotat a Múrcia (2-1). El València, en canvi, va complir amb la lògica contra l’únic representant de Tercera, el Portugalete (1-4), mentre que el Valladolid va destrossar l’Hèrcules (1-5) al Rico Pérez.

Betis, Atlètic de Madrid, Deportivo, Almeria i Sporting de Gijón també van encarrilar l’eliminatòria amb els seus triomfs a domicili contra rivals inferiors, mentre que en els duels entre equips de Primera l’Athletic va posar un peu i mig als vuitens de final després d’imposar-se al Recreativo (2-0), i Màlaga i Mallorca hauran de decidir a la tornada (1-1).