Esports

Cinqué positiu per dopatge a Pequín

Jocs Olímpics

Avui s'ha detectat el cinqué positiu per dopatge, el de la ucraïnesa Lyudmila Blonska, la medallista de plata en Heptathlon en aquests jocs, per consumir esteroides anabolitzants. El COI li ha retirat l'argent, que ha quedat en mans de la nord-americana Hyleas Foutain, mentre que el bronze ha estat per la russa Tatiana Chernova. 

Els altres positius de Pequín pertanyen a la ciclista aragonesa Maribel Moreno, l'atleta grega Fani Halkia, el tirador nord-coreà Kim Jong i la gimnasta vietnamita Thi Ngan Thuong Do.

Efecte dissuasiu
Fins ara s'han practicat 4.133 controls a Pequín, 3.293 d'orina i 840 de sang. Quan acabi la competició la xifra total s'haurà elevat a uns 4.500, mentre que a Atenes 2004 se'n van fer 3.600.

A més d'aquests cinc casos, el COI ha recordat que en el període anterior als Jocs es van registrar altres 39 positius en controls practicats per les Federacions Internacionals i organitzacions antidopatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.