Esports

Serenitat i ambició

Lliga BBVA

Atenent al tarannà de Pep Guardiola, en què es creuen prudència i ambició, molta ambició, al Barça li bull la sang per golejar el Madrid, però és conscient que dient-ho no hi guanya res i que per aconseguir-ho necessita dosis de serenitat. “Entenc que la gent té ganes de revenja”, va indicar Rafa Márquez respecte al 4-1 de fa set mesos al Bernabéu, “però hem de jugar amb tranquil·litat i humilitat i potser així arribarem a un resultat que els agradarà”, va afegir el central mexicà, que demà complirà 200 partits oficials al Barça.
Hi ha diversos símptomes per interpretar que al vestidor blaugrana s’hi cou una motivació extra. Des del recordatori latent de l’últim Madrid-Barça a frases que traspuen aquella ràbia justa perquè un doni el millor de si mateix. Rafa, ¿firmes no guanyar dissabte i guanyar la Lliga? “No”. Segur? “Firmo guanyar el pròxim partit i així jornada a jornada”, va indicar el defensa, que feia evident que en el context actual, res és intercanviable per la victòria contra els blancs.

Un vídeo que no cal
Així, la motivació barcelonista no cal alimentar-la, perquè en la memòria hi ha prou fets que són dolorosos. D’aquesta manera, el vídeo del 4-1 sobra. “No fa falta que ens el passin. Cadascú ho té ben present i es veurà aquest dissabte”, va dir Márquez en acabar un entrenament al qual va faltar Samuel Eto’o per motius personals. El camerunès, que és un altre dels homes molt motivats, va compensar-ho fent cursa en solitari al vespre.

El cas és que per activa o per passiva un triomf contundent ronda la mentalitat del vestidor. Els precedents de golejades –entenent un mínim de quatre gols i tres de diferència– s’han donat en comptades ocasions en els últims 20 anys, però sempre amb algun detall previ que encenia els ànims. El 5-0 al Camp Nou del 1994 venia després que el Madrid celebrés la Supercopa d’Espanya amb un intent de volta d’honor –al final va ser un quart de volta– al Camp Nou. El 5-0 de l’any següent al Bernabéu era la resposta a la maneta de Barcelona i a les quatre Lligues consecutives (1990-94) de l’era Cruyff. Es palpava.

En l’últim any, malgrat que els galàctics del Barça agonitzaven i el títol ja era a la butxaca blanca, el Madrid no va afluixar i va buscar una golejada d’escàndol. “Si ens en haguessin pogut fer 8 ens els haurien fet”, va dir Xavi dimecres. “No hi ha pacte dins el camp. Farem el nostre futbol de principi a fi”, va assegurar ahir Márquez, seguint la màxima que els somnis que s’aspira acomplir és preferible pensar-los i no expressar-los.

Mosaic i Montilla
Una cosa està garantida: l’escenificació serà la de les grans ocasions, amb un mosaic que ocuparà la meitat del camp i on s’hi podrà llegir “Tots units fem força”, i la llotja estarà a rebentar, amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla. L’expectació creix i fins i tot el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha apostat en una porra: 5-1. Ell, però, no acudirà demà al Camp Nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES