Esports

Vettel venç a Monza i es converteix en el guanyador més jove de la història de la F1

La Fórmula 1 té una nova estrella des d'aquest cap de setmana. El jove alemany Sebastian Vettel, que corre amb Toro Rosso, ja va sorprendre aquest dissabte en obtenir la pole de Monza amb només 21 anys. I aquest diumenge, en vèncer en la cursa, s'ha convertit també en el guanyador més jove d'un gran premi.

Amb aquesta victòria, Vettel pren el títol de vencedor més precoç de la història de la Fórmula 1 a Fernando Alonso. L'asturià ha quedat en quart lloc en el circuit italià i se situa com a setè en la classificació general, quan només queden quatre carreres per al final de la temporada.

Darrere de Sebastian Vettel, han pujat al podi de Monza el finlandès Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) i el polonès Robert Kubica (BMW). Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), que sortia 15è, no ha aconseguit tots els avançaments que ha intentat amb una conducció molt agressiva que li ha permès acabar en setè lloc. Així conserva el liderat de la classificació general, amb 78 punts, però té al clatell l'alè del brasiler Felipe Massa (Ferrari), que ha quedat sisè a Monza i ha retallat la diferència: ara és a tan sols un punt del britànic.

Es dóna per fet que el campió d'aquest any sortirà del duel entre Hamilton i Massa, ja que el tercer classificat, Robert Kubica, té només 64 punts. Kimi Raikkonen, campió vigent, ha quedat despenjat de la lluita per revalidar el títol, amb 57 punts que el deixen en quart lloc en la general.  



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.