Esports

La dignitat en joc

L’entrenador de l’Espanyol veu el derbi del Camp Nou com a “partit ideal” per a la reacció

En quatre mesos Ernesto Valverde ha passat de contestar preguntes de si respectarà el contracte a ser qüestionat sobre destitucions i dimissions. L’Espanyol ha passat dels elogis i les floretes als insults, crítiques i pancartes irades. Dels somriures a les males cares, les protestes i els retrets. El paradís s’ha tenyit de realitat i el tècnic demana als jugadors que reaccionin en una recepta d’orgull i dignitat amb el Camp Nou com a escenari ideal disssabte per a la reconciliació o cremar-ho tot.

“Ni tu, ni jo ni ningú sap si inauguraré Cornellà”, afirmava Valverde en una entrevista a l’AVUI al novembre. Tot eren elogis i apareixia una absurda polèmica sobre si el Barça li prendria el tècnic a l’Espanyol per rellevar Rijkaard. La situació de l’holandès no ha variat gaire, però sí la de l’extremeny. Ara en lloc de retenir-lo estan més a prop d’obrir-li la porta per una ratxa d’11 derrotes en 14 partits. “Sí, sense cap mena de dubte estaria destituït”, afirmava ahir convençut quan se’l qüestionava sobre si una ratxa així a la primera volta li hauria costat el càrrec. De dimitir, ni parlar-ne.

Passat no, present sí
L’entrenador de l’Espanyol no troba les tecles per canviar el xip als jugadors. Tot són derrotes, errades i crítiques. Ahir va aguantar noves mostres de protesta dels aficionats que fa dos dies l’aclamaven i li pregaven que no marxés. És la roda del futbol, i un tècnic amb cap com Valverde ho entén i ho assumeix. “El futbol es viu al dia, el dia anterior i el nostre és dolent perquè venim d’un partit lamentable, amb la sensació que ens pot la situació”, reconeixia.
I com es canvia? A base de caràcter, d’orgull, de creure-s’ho. Paraules que poden quedar buides o no en funció de com surtin els seus jugador dissabte en el derbi dels deprimits, ben lluny del derbi de Champions de la primera volta.
“El revulsiu està dins de cadascú. Cal mirar les entranyes de cadascú i treure-ho. Si juguéssim pel descens, entendria la pressió, però no ara, ens juguem la pròpia dignitat”, va recordar.

Les sensacions no són gens bones, així que cal confiar en l’interior dels jugadors. El dubte és si seran capaços de reaccionar o seguiran enfonsant-se més i més. De la il·lusió han passat als insults i dissabte hi ha derbi. “Arriba perfecte, és el partit ideal per reaccionar. Si hagués d’escollir, triaria aquest. I el Camp Nou perquè la gent vegi de què som capaços”. Paraula de Valverde, que viu els clarobscurs del futbol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.