Esports

'Operació primer triomf'

El Barça no entra al quiròfan com Samuel Eto’o, però avui té una operació a resoldre

El Barça no entra al quiròfan com Samuel Eto’o, però avui té una operació a resoldre. Un cop extirpada la paraula fantàstic del vocabulari culer, perquè la lesió del crac camerunès desactiva el bla-bla sobre els quatre supersònics de la davantera blaugrana, l’equip de Frank Rijkaard es disposa a vestir-se de pragmatisme per intentar sumar el primer triomf de la temporada davant un Athletic que li proposarà un joc molt semblant al del Racing per fer-li repicar la decepció de la primera jornada a Santander.

“L’Athletic és un equip molt batallador i es tancarà molt per sortir al contracop. Serà difícil obrir la llauna, però sabem que les lligues es guanyen assegurant tots els punts a casa”, va resumir Xavi Hernández. “Contra l’Athletic sempre hem de patir. Hem de començar molt concentrats”, va coincidir ahir Frank Rijkaard.

El tècnic blaugrana va subratllar la importància de vigoritzar els automatismes de grup, més enllà de les fantàstiques individualitats. “Necessitem moltes coses: frescor, col·lectivitat, mobilitat i després talent”, va seleccionar. “És clar que necessitem més moviment sense pilota.

Contra el Racing ens va faltar que els laterals es doblessin a l’atac i que la davantera també es desmarqués més”, va recordar l’holandès, que va instar l’equip a “deixar la imatge” que va oferir davant l’Inter (5-0). És cert que aquell Inter va semblar més de Hong Kong, com un Mission Hills qualsevol, que no pas de Milà, a tenor del poc nivell i escassa competitivitat va mostrar. Però Rijkaard va insistir a repetir ambició i determinació.

Lleons amb pell de xai
Una altra cosa és que l’entrenador repeteixi onze davant l’Athletic. Deco té molts números per tornar a la banqueta i Giovani, tot i el ressò mediàtic de la seva eclosió, tampoc serà titular. “Cal protegir-lo. No s’ha de donar la responsabilitat de l’equip als més joves, sinó que han de ser els més experts i els de més fama qui han de demostrar el que tenen al camp”, va precisar Rijkaard.

L’entrenador del Barça va convocar ahir els 19 jugadors que té disponibles, inclòs Santi Ezquerro. “He parlat amb ell per dir-li que ell també té la seva importància”, va explicar. No hi falta tampoc Gabi Milito, absent per sanció a Santander.
És el primer partit oficial al Camp Nou i no s’admeten excuses. “El Barça no ha pujat un esglaó, sinó més d’un respecte a la temporada passada”, va exposar el tècnic de l’Athletic, Joaquín Caparrós. Els lleons, com els llops més perillosos, arriben amb la pell de xai.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona