Esports

Akasvayu de 'play-off'

Lliga ACB

L’Akasvayu Girona va certificar ahir la seva classificació per al play-off pel títol de la Lliga ACB amb una gran victòria a la pista del Gran Canària per 84-94. En les dues jornades que falten per acabar la fase regular, a la pista del Valladolid i a casa amb el Fuenlabrada, l’objectiu de l’equip de Pedro Martínez serà millorar la setena plaça actual.

Marc Gasol, una jornada més, va obtenir una valoració ACB de 33, gràcies a anotar 15 punts en una sèrie de 6/7 cistelles de dos punts i 3/5 tirs lliures, agafar 13 rebots, donar 4 assistències, fer 1 tap i rebre 7 faltes. Però també cal destacar l’aportació ofensiva de companys com Radenovic (18 p, amb 8/8 cistelles de dos), San Emeterio (16 p), McDonald (13 p) i Cvetkovic (13 p), i la gran actuació una vegada més de Víctor Sada, amb 9 punts, 5 rebots, 11 assistències i 5 faltes rebudes, amb una valoració de 27.

Triomf de mèrit
Així ho va reconèixer al final del matx Pedro Martínez: “Marc Gasol ha marcat la seva llei i ha imposat la seva qualitat, però la resta de l’equip l’ha acompanyat en un partit gens còmode. Guanyar a la pista del Gran Canària és molt complicat i té molt de mèrit haver-ho fet”, es va felicitar el tècnic del conjunt gironí.

L’Akasvayu va passar dels 20 punts en tots els quarts i va tenir una efectivitat increïble en els llançaments de dos, amb 33 cistelles de 41 intents, un 80% d’encert. Això i les 24 assistències van ser els apartats més positius del conjunt gironí. Al costat negatiu, les 15 pilotes perdudes i els 14 rebots ofensius que va concedir al Gran Canària, que amb la derrota d’ahir ja ha dit adéu al play-off.

Després dels resultats d’aquest cap de setmana, ja se saben els vuit equips que jugaran les eliminatòries i lluitaran pel títol. Seran el Reial Madrid, el Joventut, l’AXA Barça, el Tau Vitòria, el Pamesa València, el Bilbao Basket, l’Akasvayu Girona i l’Unicaja Màlaga.

El Gran Canària s’hi jugava més en el partit i va sortir més endollat i amb més encert que l’Akasvayu (32-25 al primer quart). Però l’equip gironí es va posar a l’altura dels canaris quant a efectivitat ofensiva i va agafar alguns avantatges (47-50 al descans, 50-58 i 71-72 al final del tercer quart).

Després, Marc Gasol i companyia van sentenciar en els últims 5 minuts. Amb 78-79, els canaris van deixar escapar fins a cinc oportunitats per recuperar la davantera en el marcador i a partir d’aquí l’Akasvayu ja no va perdonar. A dos minuts de la conclusió, els gironins es van escapar fins a un 81-91 que ja va ser definitiu. L’Akasvayu s’assegurava el play-off i els canaris en quedaven fora per primera vegada després de cinc participacions consecutives en les eliminatòries pel títol de la Lliga ACB.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.