Esports

"Que la pilota no cremi"

El cos tècnic del Barça demana als jugadors que es mostrin “valents i atrevits” en la circulació del joc

El Barça arriba avui a Manchester amb una carta sota la màniga. Serà un jòquer o un farol? ¿Pot realment l’equip blaugrana, decrèpit a la Lliga, aconseguir com a mínim un empat amb gols a Old Trafford que el classifiqui per a la final de la Lliga de Campions a Moscou el 21 de maig? ¿O la fe que exhibeix d’entrada per eliminar el Manchester United acabarà sent una ostentació vana d’il·lusions? “Amunt l’ànim. Disputarem un partit de poder a poder. Estem preparant-nos per trobar el millor Manchester possible, però veiem un camí directe cap al títol i ells també ens tenen molt de respecte”, va remarcar ahir, en conversa amb aquest diari, Eusebio Sacristán, mentre exposava els arguments futbolístics amb què el Barça intentarà eliminar el campió anglès.

El 0-0 de l’anada ho deixa tot obert i tant hi poden cabre moments d’anades i de tornades com d’especulació, de seny com de rauxa. El més probable? “Sabem que amb l’empenta del seu públic faran una proposta més atrevida. Potser posaran la mateixa alineació, però amb una disposició prou menys especuladora. I això té una part favorable per nosaltres, que és que deixaran més espais rere la seva defensa. I una part més desfavorable: segur que ens tocarà patir més amb els seus atacs. Ens pressionaran més amunt i serem més temps al nostre camp. Ho hem d’assumir”, va raonar l’ajudant de Frank Rijkaard.

Com? “En un estadi que ens collarà tant, hem de posar-hi tota la valentia, tot l’atreviment per espolsar-nos la pressió. L’objectiu és que no ens cremi la pilota, que no tinguem cap dubte en la circulació del joc”, va explicitar Eusebio. “El United juga de memòria, sense complexos. Ens atacaran més i haurem de fer un esforç màxim perquè em puc imaginar com reaccionarà l’afició si perdem. Hem de lluitar per l’orgull i els colors del club. Si lluites sempre pots mirar tothom als ulls. Amb aquesta mentalitat podem passar a la final”, va apuntar Rijkaard a TV3.

S’imposa l’agressivitat, però també apostar pels piloters. Xavi i Deco intentaran imantar el joc al costat de l’omnipresent Touré Yaya, auxiliats alhora per l’alineació d’Iniesta, que ocuparà l’atac esquerre, però defensarà com un migcampista més quan calgui, amb la qual cosa es podrà veure prou a Old Trafford la mutació tàctica del 4-3-3 al 4-4-2. “En molts partits, quan defensem es produeix aquest dibuix”, va confirmar Eusebio, que considera capital aprofitar la “versatilitat” d’Iniesta. “Però segons com vagi el partit, per la nostra ment ja passen plans B, possibilitats de canvis tant pel que fa als jugadors com pel que fa a la tàctica”, va precisar.

La clau defensiva
Un equip que domina tant la possessió de la pilota com el Barça a l’anada de la semifinal contra el Manchester United (cap al 70%) no pot canviar tant de personalitat a la tornada, però tampoc és qüestió de plantejar-se dur la iniciativa al cau d’un rival amb tanta potència. “A aquestes alçades de la competició, i davant un adversari tan fort, hem de saber jugar amb serietat, ordre i intensitat. Aquesta mena de partits de Champions t’indiquen que has de ser més previngut que mai. Si en altres partits potser arrisques amb moviments de posició notables perquè et surt a compte desorientar el rival, aquesta vegada és més recomanable mantenir l’ordre per damunt de tot”, va subratllar per a l’AVUI Eusebio, gens preocupat per la falta de gol del Barça. Aquests tres últims partits els blaugranes han acabat sense marcar, però “tenim molta confiança en la qualitat dels nostres jugadors. Els nostres davanters no estan ansiosos: saben que poden fer gol en qualsevol moment”, va justificar l’ajudant de Rijkaard, alleujat perquè Messi, tot i que difícilment podrà jugar tot el partit, aguantarà més minuts que a l’anada. En l’alineació, l’únic canvi previsible respecte a l’anada és el de Puyol pel sancionat Márquez. “Estem molt centrats. Amb un partit així, desapareix tot el que hem fet anteriorment”, va concloure Eusebio en referència al mal rendiment a la Lliga. Comodí o farol?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.