Esports

Final històrica entre Penya i Akasvayu

La pròxima edició de l’Eurolliga tindrà, almenys, un representant català. I això serà d’aquesta manera perquè el Joventut i l’Akasvayu van superar ahir a Torí el Galatasaray (90-83) i el Dinamo Moscou (78-81), respectivament, i avui (18.30 h, 33) s’enfrontaran en una final de la Copa ULEB històrica. El campió jugarà l’Eurolliga i el perdedor haurà de seguir lluitant per aconseguir-ho a través de la classificació a l’ACB.

El Joventut va passar 40 minuts a la recerca de la fluïdesa ofensiva perduda. No se’n va sortir gaire, però suficient per passar a la final. La Penya va aprofitar-se d’una zona gens agressiva dels turcs per encarrilar el partit a base de triples. Un tir llunyà de Pau Ribas va situar 15 punts de renda màxima a l’inici del segon quart (34-19), que va trobar la rèplica en un 0-7 que evitava la sentència.

Quedaven 20 minuts, marge per posar-se les piles i sentenciar o patir. Incapaç de trobar el ritme en atac i erràtic en els triples amb Jagla (1/7), Barton (0/6) i un accelerat Mallet de principals exponents, la Penya va jugar amb foc. Hite va posar-se les piles i un 3-11 va retornar l’emoció (50-48). Si el Galatasaray accelerava, la Penya premia el fre. 12-2 de resposta en un intercanvi de parcials que mantenia la incertesa. L’últim intent otomà (76-71) va trobar el canell de Rudy (27 punts) com a rèplica i els verd-i-negres van sentenciar amb sensacions desiguals.

Encara més ajustat va ser el triomf de l’Akasvayu contra l’equip de Pesic, que era un clar favorit al títol. Els gironins, amb Radenovic (20 p i 7 r), McDonald (18 p, amb 4/6 triples), Sada (6 recuperacions i 7 assistències) i Marc Gasol (16 p i 6 r) guanyaven per 49-64 al final del tercer quart, però Domercant (20 p), Javtokas (10 p i 10 r), Fotsis (12 p i 6 r) i Hansen (14 p) van portar a un final a cara o creu (75-76 i 78-79). A 9 segons de la conclusió, però, McDonald va anotar dos tirs lliures (78-81) i els russos van fallar dos intents triples que haurien forçat la pròrroga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.