Esports

Alemanya caça les semifinals

Eurocopa

Les coses s’han posat serioses i, quan això passa, busqueu els grans competidors, aquells a qui ni pesen ni tremolen les cames, els del cap fred i la voluntat de ferro, els que dubten poc i treballen molt, els més pràctics, els més espavilats... i quasi sempre acabareu trobant els alemanys i els italians.

No cal que siguin els millors, ni tan sols que hagin arribat al cara o creu fent un bon campionat. Per rendir, no necessiten brillar, per guanyar no els cal ser gaire superiors. Són com els depredadors que ensumen la presa: si se’ls posa a tir, difícilment la deixen escapar.
Alemanya –3 Mundials i 3 Eurocopes al seu palmarès– feia 12 anys que no superava la primera fase del campionat europeu. L’últim cop que ho va fer, a Anglaterra 96, va guanyar el títol. Després, cap victòria a Holanda 2000, cap victòria a Portugal 2004. Va arribar a l’Eurocopa austro-suïssa amb totes les reserves del món, va superar la primera fase avorrint i amb una mínima victòria sobre Àustria en l’últim partit del grup. Però ahir, enfilada la recta final cap al títol, jugant-se una plaça a les semifinals, va semblar un altre equip.

Portugal va fer de Portugal. Va posar el futbol més tècnic, més ofensiu, va crear més jugades, va amenaçar més la porteria rival, va estar en la mateixa línia que en la primera fase, en què va ser un dels tres o quatre millors equips del campionat, però gairebé mai es va poder sentir a prop de l’objectiu.

Deco, que en les pròximes hores anunciarà el seu fitxatge per al Chelsea, va ser molts minuts el futbolista més brillant del partit, però va ser el seu futur company d’equip, l’alemany Ballack, qui va liderar la victòria del seu equip, llançant el contraatac que va suposar el primer gol i rematant en primera persona la victòria amb el tercer.

Un contraatac i dos gols d’estratègia. Els alemanys van treure petroli del seu futbol. Els portuguesos, en canvi, van perforar i perforar davant, però van badar i badar darrere. Cristiano Ronaldo, que també podria anunciar aviat el seu trasllat a Madrid, va completar un torneig més que gris deixant que Klose rematés a plaer la falta del 0-2 i, més tard, el porter Ricardo va permetre que Ballack fes el 0-3 –també de falta– des de la frontal de la petita.

Els portuguesos són diferents. No són depredadors. Per això, un cop més, es quedaran sense premi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.