Esports

Girona acollirà la festa per reivindicar el reconeixement de les seleccions catalanes

III Dia de les Seleccions Catalanes

Els partits internacionals de bàsquet, handbol, rugbi, tenis taula i bowling amb la participació de Catalunya; una competició de trial en què prendran part els campions del món Toni Bou, Adam Raga i Takahisa Fujinami, i una exhibició de biketrial a càrrec d’Ot Pi, que es retira amb 12 títols mundials, seran els plats forts del III Dia de les Seleccions que es farà a Girona entre avui i diumenge, que organitza la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.

El gruix de les activitats d’aquesta festa, que serveix per seguir reivindicant, cada cop amb més força, el reconeixement internacional de l’esport català, tindrà lloc demà, encara que aquesta tarda ja hi haurà dos partits de bàsquet de la I Copa de les Nacions entre Galícia i Portugal (18 h) i, tot seguit, entre Catalunya i Euskadi (20 h).

Els Pets i Antònia Font
A banda de les activitats esportives també n’hi haurà de lúdiques per a totes les edats i de musicals. Així, per demà a la nit (22 h), a la Devesa, està previst un concert amb l’actuació d’Els Pets, Antònia Font, Roger Benet i els Oximorònics. Abans, a les 21 h, hi haurà una sessió de jazz a càrrec de Mr. Hurricane Band. Com ja és habitual en el Dia de les Seleccions, totes les activitats són d’entrada gratuïta.

Segons la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, aquesta nova jornada reivindicativa “arriba en un moment molt especial per la sensibilització social que viu Catalunya els últims temps pel que fa a la reclamació de l’oficialitat esportiva, i especial també per les últimes fites assolides en aquest sentit en el terreny judicial”.
En aquest apartat, la Plataforma afirma que “la recent sentència del Tribunal de l’Arbitratge de l’Esport que confirma la legitimitat de l’admissió de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling dins de la Federació Internacional obre una gran porta d’esperança per a les nostres aspiracions”.

Ricky Rubio
Especialment atractiva serà la I Copa de les Nacions de bàsquet, en què la selecció catalana que ara dirigeix Salva Maldonado disposarà, entre altres jugadors, de Ricky Rubio, Sada, Rafa Martínez i Laviña. Finalment, els blaugranes Trias i Roger Grimau no hi seran per problemes físics i pel cansament després d’haver acabat de jugar dimarts la Lliga ACB. La final serà demà a les 19 h a Fontajau.

Igualment atractius seran demà el Catalunya-Tunísia d’handbol (12 h, a Palau Sacosta), el Catalunya-França de rugbi (17 h, al GEiEG Montilivi), el Catalunya-Anglaterra de tenis taula (12 h, a Fontajau), el Catalunya-França de bowling (10 h, al Catbowling Figueres) i les exhibicions de biketrial i trial (19 h, a la plaça de la Constitució). Diumenge (10 h, al GEiEG Montilivi), es clourà el Dia de les Seleccions amb un Catalunya-Galícia d’handbol femení.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.