Esports

El Madrid s'esforça a dissimular

Futbol

Guti es va veure obligat aquest dijous a comparèixer davant els mitjans per matisar les greus declaracions que va realitzar després de la derrota contra el Juventus, en les quals reconeixia les mancances de l'equip per afrontar amb èxit la temporada. "Ens fa falta gent de qualitat a dalt per posar-nos a l'altura dels equips d'aquesta categoria, i és una reflexió que han de fer tots els estaments del club", va manifestar el migcampista en calent en una clara al·lusió a la pèssima planificació esportiva.

El segon capità encara no coneixia l'abast de la lesió de Robben, que per enèsima vegada s'ha trencat i estarà entre sis i vuit setmanes de baixa com a mínim, si no es complica un quadre mèdic propens a les recaigudes. Sense Cristiano Ronaldo ni Robinho, el Madrid té actualment Drenthe com a únic element per trencar les defenses rivals per la banda, i a això cal afegir-hi el delicat moment que travessa Sergio Ramos, amb la qual cosa l'atac blanc, que també té Van Nistelrooy entre coto fluix, està més que en entredit. El migcamp està igualment qüestionat, és un forat, i amb tant problema la qüestió és si Schuster acabarà recorrent al doble pivot que ja va utilitzar Capello. I això que l'eslògan de Ramón Calderón quan va presentar el tècnic alemany va ser el de recuperar el bon futbol.

Canvi de discurs
Guti va tirar més llenya al foc en deixar entreveure problemes al vestuari. "Hem de ser un equip dintre i fora del terreny de joc", va dir, revifant els rumors de divisió al si de la plantilla madridista. Però dotze hores després, i després de la corresponent estirada d'orelles, el futbolista de Torrejón compareixia a la sala de premsa de la Ciudad Deportiva per oferir un discurs radicalment oposat: "Som un grup molt unit i per res tenim una plantilla curta, estem en disposició de lluitar per les tres competicions. Què estem lluny del Barça? Nosaltres hem sigut campions de Lliga, mentre ells han quedat dos anys seguits per darrere nostre. Per tant, no crec que estiguem tan lluny d'ells, i a Europa tampoc no hem d'envejar altres equips".

Sigui com sigui, tots els indicadors vaticinen que tard o d'hora el Madrid entrarà en recessió, i ara es tracta de posar pegats i tapar filtracions com la de Guti. Així, la web del club obria ahir amb el titular "L'equip prepara l'assalt al liderat davant el Màlaga". S'espera que la situació es calmi amb un calendari favorable -Màlaga, Valladolid i Recreativo, a la Lliga; i BATE Borissov a la Champions-, però qualsevol ensopegada encendria definitivament l'alarma.

Dimecres Calderón ja va ser increpat per centenars d'aficionats al crit de "dimissió" i ha de plantar cara a una assemblea hostil que, amb tota probabilitat, rebutjarà els seus comptes, pel que és molt possible que les maniobres de distracció comencin amb el mercat d'hivern, si bé el club no té diners per gastar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES