Esports

El Barça ha de demostrar davant l'Sporting de Portugal les seves aspiracions a la Champions

Lliga de Campions

Obligat a maquillar el seu irregular inici de Lliga, el Barça s'estrena aquest dimarts a la Lliga de Campions davant del Sporting de Portugal (també conegut com a Sporting de Lisboa) al Camp Nou, escenari d'un nou examen per a l'equip de Pep Guardiola, que haurà de millorar la seva efectivitat amb vista a gol per evitar dubtes sobre la seva competitivitat i el cert aire de desencant que acompanyaria un altre mal resultat.

Irreprotxable en la creació de joc, el Barça de Guardiola falla en les àrees: li falta capacitat no ja per sentenciar els partits, sinó per obrir el marcador. En defensa, malgrat la pulcritud del seu joc posicional, les jugades a pilota parada el segueixen condemnant.

Superat l'escull del Wisla en la prèvia, l'aposta de Guardiola tornarà a posar-se a prova a Europa. La lligueta de la Champions obliga a assegurar almenys les victòries a casa per aspirar al primer lloc del grup, per la qual cosa el Barça haurà de ser un equip més contundent a l'àrea rival per lligar els tres punts.

Les dades, de moment, retraten la inoperància de l'equip. Un gol en dos partits de Lliga, 61 remats en 180 minuts de joc per marcar tan sols de penal davant el Racing de Santander (1-1). Entre els davanters, només Eto'o ha estat titular en els quatre partits oficials (dos contra el Wisla i dos de Lliga). Però el camerunès, autor de dos gols en el primer compromís oficial (4-0 al Wisla), no ha tornat a veure porteria.

Malgrat el prometedor debut de Sergio Busquets contra el Ràcing de Santander, Guardiola apel·larà a la jerarquia en l'estrena europea de la temporada. Márquez, absent en Lliga, tornarà a l'eix de la defensa, i Touré i Keita es disputaran el lloc de pivot defensiu que va ocupar Sergio Busquets.

També Iniesta tornarà a l'onze inicial, amb Henry, Eto'o i Messi com línia ofensiva. L'argentí, suplent davant el Racing, tornarà a ser l'encarregat de suportar el pes ofensiu de l'equip, a l'espera que Eto'o recuperi el seu to i Henry faci un pas endavant.

Per a l'Sporting de Lisboa, el partit de demà és una bona ocasió per aprofitar el mal inici del club blaugrana a la lliga espanyola.

L'equip de l'exjugador de l'Oviedo Paulo Bento és segon a la Lliga portuguesa, en la que ha mostrat ser un equip sòlid, i recuperarà per al partit davant el Barça a l'experimentat punta brasiler Derlei, que ja va ser campió d'Europa amb el Porto el 2004.

Els lleons, sobrenom del club lisboeta, encara no poden comptar amb el seu golejador més eficaç, el brasiler Liedson, que es recupera d'una greu lesió de genoll i es preveu que reaparegui a final d'aquest mes.

No obstant això, O levezinho, com es coneix al punta brasiler, tindrà com a substitut a una de les noves promeses del futbol portuguès, el davanter Yannick Djaló, de 22 anys, que ja ha estat convocat per Carlos Queiroz per a la selecció absoluta.

Altres de les absències més notables, encara que aquesta per decisió tècnica, són la del davanter montenegrí Simon Vukcevic, que sembla no entrar en els plans de Paulo Bento, tot i el paper rellevant que va tenir l'última campanya.

El punt més fort de l'Sporting és el mig del camp, en què compta amb l'internacional portuguès João Moutinho, amb el rus Izmailov, l'argentí Romagnoli i, sobretot, amb el brasiler exjugador del Barça Fábio Rochemback.

L'antic jugador blaugrana estarà motivat per mostrar la seva vàlua al camp Nou, un estadi que mai el va veure triomfar. La defensa compta amb un conegut del futbol espanyol, l'exvalencianista Marco Caneira, que ocuparà el carril esquerre, i recuperarà al central brasiler Anderson Polga.

L'últim partit oficial entre el Sporting i Barça data de 1986 a la Copa d'UEFA, quan els lleons van caure eliminats, tot i guanyar 2-1 en l'antic José Alvalade.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.