Esports

Els paralímpics catalans volen il·lusionats i prudents cap a Pequín

Esports

Els catalans que participaran als Jocs Paralímpics, que s'han de celebrar a Pequín (Xina) del 6 al 17 de setembre, s'han mostrat engrescats per prendre part de l'esdeveniment i molt prudents en la seva participació pel que fa a la competició. L'expedició catalana ha sortit aquest divendres des de l'Aeroport de Barcelona i entre atletes, tècnics i directius formaven un grup d'una seixantena de persones que s'afegiran al gruix de la delegació espanyola que, procedent d'altres aeroports, es desplaçarà a la localitat asiàtica amb un grup que superarà els 200 components.

Atletisme, natació, ciclisme, tennis, tennis de taula i tir olímpic seran les especialitats en què competiran els esportistes de les federacions catalanes d'Esports per a Persones amb Discapacitats Físiques, Deficients Visuals i Paralítics Cerebrals.

L'atleta manlleuenc en cadira de rodes, Rafa Botello, no s'ha volgut marcar metes, però ha dit que estar "entre els deu primers ja estaria content". Botello debuta en uns Jocs Paralímpics, no com el seu company i també osonenc, el vilatortí Roger Puigbó, que compta amb un diploma d'Atenes. Puigbó tot i ser conscient que té opcions de medalles vol anar "poc a poc". "Primer haig d'arribar a totes les finals possibles", ha afirmat Roger.

El barceloní Quico Tur, que també suma els segons jocs, ha assegurat que hi assisteix "amb les mateixes ganes", encara que té "molt difícil la medalla", tal com ha manifestat. Un metall que no està a l'abast per "l'alt nivell de competició", ha declarat Tur, ja que, ha continuat, "no hi ha categories pel grau de discapacitat. Per exemple un amputat d'una cama té més avantatge que un paraplegia, que no pot fer força amb les cames".

El discurs de tots els esportistes era semblant, molta prudència i respecte als rivals. Per sobre de tot, han destacat l'experiència i el que els hi aportarà a la seva carrera professional aquests Jocs Paralímpics de Pequín 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Braithwaite i l'Espanyol
Martin Braithwaite

Una relació tòxica

barcelona
 

Olimpíada albanesa

 
 

El Bàsquet Girona se suma al Barça i farà una gira a la Xina

GIRONA
 

De Jong, en espera

barcelona
 

I demà, diumenge

barcelona
 

El Montpeller apuja el llistó

girona
 

Mercat en ‘stand by’

girona