Esports

El govern basc no dóna suport als futbolistes en la reivindicació perquè la selecció es digui Euskal Herria

Els 165 jugadors que han signat el manifest reclamant que la selecció basca es digui Euskal Herria no tindran el suport del govern de Vitòria. La portaveu de l'executiu d'Ibarretxe i consellera de Cultura, Miren Azkarate, ha evitat donar la raó a la reivindicació aquest divendres en una entrevista a ETB, la televisió pública basca. Segons Azkarate, la decisió correspon a la Federació Basca de Futbol (FBF) i no al govern. Per la consellera també és important tenir en compte que Euskadi és el nom "històric de la selecció".

Aquest punt de vista ha acostat dos executius normalment enfrontats pel que fa a la qüestió nacional: el de Juan José Ibarretxe i el de José Luis Rodríguez Zapatero. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha utilitzat el mateix argumentat que Azkarate i ha recordat que "el govern basc ja s'ha pronunciat sobre el tema". "Els futbolistes tenen dret a expressar-se, només faltaria, però el govern espanyol creu que no és bo portar a l'esport qüestions que divideixen la societat, no és bo portar la confrontació a l'esport", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.