L'únic que aguanta

Lliga BBVA

Mentre el Barça continua amb pas ferm en la seva solitària cursa cap al títol de Lliga, al grup de perseguidores solament el Reial Madrid ha aconseguit aguantar l'estirada de l'equip de Pep Guardiola aquestes últimes jornades. I a dures penes, perquè els blancs van aconseguir ahir mantenir-se a 12 punts del líder gràcies a una altra victòria per la mínima (1-0), aquesta vegada contra un Deportivo que la setmana passada va sortir àmpliament golejat del Camp Nou.

No s'esperava un daltabaix d'aquesta mena entre els equips que ocupen places europees. Al conegut empat a casa del Vila-real contra el fanalet vermell de la competició, l'Osasuna, s'hi van unir ahir les derrotes del Sevilla i el València, que s'allunyen ja a 15 i 19 punts respectivament dels blaugranes quan tan sols han transcorregut 20 jornades de Lliga.

El Racing de Munitis i Zigic, que la jornada vinent rebrà el Barça a El Sardinero, va robar la cartera a l'equip de Jiménez al Sánchez Pizjuán malgrat jugar amb inferioritat numèrica des del minut 32 per expulsió de Serrano. César Navas, l'altra torre de l'equip, i Nikola Zigic, que des que va tornar a Santander ha marcat en tres dels quatre partits que ha disputat, van sentenciar el Sevilla.

A Son Moix, mentrestant, el València va naufragar a la primera part amb un Mallorca que va tenir la seva brúixola en Jurado, autor de dos gols, i ja al descans el marcador reflectia un contundent 3-0. Vicente, a la represa, va maquillar el marcador per als visitants.

Partit gris
Mentrestant, al Bernabéu l'afició blanca es va veure obligada de nou a demanar l'hora. Va ser un altre partit gris del seu equip que va salvar els mobles gràcies a una nova acció de Raúl que se situa a només un gol d'igualar Di Stéfano com a màxim golejador de la història del Madrid.

El Dépor va millorar de manera notable el joc respecte a la jornada passada, si bé és cert que es va trobar amb un rival, aquest Madrid, més conservador. L'equip de Lotina va poder empatar en diverses accions, com una de Luis Filipe que va estavellar la pilota al travesser ja a la segona meitat.

Casillas va tornar a ser decisiu i amb un parell d'intervencions també va ser un important actor en la victòria del seu equip. Però malgrat el joc gris, no hi ha dubte que aquest Madrid de Juande continua creixent i ja suma cinc victòries consecutives. Això sí, quatre al Bernabéu.