Esports

“Amb el partit de Nadal ja és difícil cobrir despeses”

Entrevista a Ricard Campoy, president de la Federació Catalana de Futbol

Ricard Campoy havia de ser un president pont a la Federació Catalana de Futbol després de la dimissió de Jordi Roche. Però l’altra riba es veu lluny encara. Qüestió d’estatuts federatius. Per tant, no només debuta en un partit de la selecció absoluta (demà contra Colòmbia), sinó que li toca negociar l’espinós Torneig de Nacions.

Puyol hi serà, però Xavi i Valdés no. Està satisfet?
Bé, ja que tenim el capità tant de bo poguéssim tenir en Xavi i en Valdés, però el futbol és així. Mira, el president del Deportivo [Augusto César Lendoiro] em va enviar una carta amable en què em comunicava la cessió de Sergio, Lopo i Verdú, i em manifestava que estava molt content de poder cedir-los. I després també vam rebre una carta del Reial Madrid, pel porter Jordi Codina, en què demanaven ple de coses, com l’assegurança... Bé, més coses. En tot cas, vaig quedar molt content amb la carta del president del Deportivo.

El Catalunya-Colòmbia de moment desperta poca expectació. ¿Es marquen algun objectiu?
Home, hi vindran molts colombians, això segur. El vicecònsol de Colòmbia ens va dir que saben que entre 15.000 i 20.000 colombians aniran a veure el partit. El cens, segons ens va dir, és de 60.000 persones.

I què esperen de l’afició catalana? Una xifra similar?
Home, jo crec que si millora el temps hi vindrà molta gent. Amb la campanya que estem fent, els anuncis, etcètera... L’hora [19 h] no és prohibitiva per als nens. Crec que tindrem molta gent al Camp Nou.

És denominador comú veure el partit de Nadal com un model esgotat. ¿Si tira endavant el Torneig de Nacions, serà una cita a eliminar?
Per descomptat, arribem a un límit que ja és difícil cobrir despeses. Ara tindrem tres dates FIFA, i això ho canvia tot. Si les autoritats del país entenen la importància de poder portar ara rivals de primer nivell, podrem buscar el rival que sigui.

Però amb el nou torneig igualment serà difícil quadrar dates...
A veure, les dates de competicions oficials estan posades. Ara al gener ens hem de reunir amb la FEF i el seleccionador [Vicente del Bosque], per saber les dates dels seus amistosos. I llavors posar-nos a treballar.

¿Però el compromís d’Ángel María Villar, president de la FEF, és ferm?
Villar ens ha donat tres dates FIFA. Sí que és cert que encara li hem de fer entendre què significa nacions per a nosaltres. Però tres dates lliures és el que ha promès Villar.

Ho tenen per escrit?
No, no. Suposo que a la pròxima junta directiva [de la FEF] ho passarà per acord de junta.

¿Tem que havent estat reelegit Villar canviïn les coses?
Nooo. Ja ho ha dit. És cert que som l’única federació que està pressionant per fer alguna cosa més que l’amistós de torn, però ho ha dit.

Aquest és l’únic pas que pot fer ara el futbol català. ¿A més llarg termini, la FCF es creu la lluita per l’oficialitat?
Bé, hem de seguir el que diguin les autoritats d’aquest país. Sempre reivindicarem tenir les seleccions catalanes, però al costat del govern i el Parlament.

Com valora, en aquest sentit, el recent nomenament com a directiu de Javier Añoveros, exregidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona?
No té res a veure. Necessitàvem un home que dominés el dret. La FCF travessa uns moments econòmics... L’hem agafat perquè és un catedràtic, és un expert. Amb ell parlarem de qüestions econòmiques, no de qüestions polítiques.

I el seu futur? Quan hi haurà eleccions a la Federació? El seu “tan aviat com sigui possible” en rellevar Jordi Roche s’allarga molt...
Les eleccions només es poden fer fora de data si el 51% de la directiva plega. Això no ha passat. Llavors s’han de fer dins els sis mesos últims del mandat, en aquest cas el que va iniciar Roche, i això vol dir de maig a octubre, i per tant seran de maig a juny. Hem parlat del 6 de juny i a la pròxima junta ho acabarem de decidir. I si els clubs m’ho demanen jo em presentaré.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.