Esports

Un partit, dos plans

Lliga BBVA

El Barça treballa de valent “al marge” de poder ser campió al Santiago Bernabéu perquè el que vol és guanyar la Lliga “on sigui, però guanyar-la”, en paraules de Dani Alves, tot i que és inevitable que la possibilitat de fer-ho al camp del Madrid per primer cop a la història suposi una motivació afegida. El mateix lateral brasiler va evitar dir-ho amb totes les lletres, però després de donar-hi moltes voltes va afirmar: “Quan toqui, segur que hi anirem bastant, però bastant ben preparats”, va indicar, amb un to entre confiat i amenaçador.

La golejada (4-1) encaixada a l’últim clàssic a Madrid, amb el conjunt blanc ja campió i amb passadís inclòs, encara cou dins el vestidor del Barça, que és gairebé el mateix i en què jugadors nous com Alves ja han après a recordar: “Sabem el que va passar allà l’any passat”. La vergonya blaugrana en aquell partit i l’acarnissament madridista no s’han oblidat al Camp Nou, tot i que ara mateix el discurs sigui que “no mirem més enllà del Sevilla”, el rival de demà en el segon duel de la trilogia abans d’encarar el Chelsea, en el primer enfrontament del Tourmalet, dels rivals de zona Champions.

Així el Barça s’endinsa en el tram “més dur i més bonic”, en un non stop en què no valen excuses ni lamentacions. Els sevillistes vénen amb les baixes sensibles de Palop i Adriano i dissabte el bloc barcelonista es desplaça a València, abans de batre’s el cap de setmana del 2-3 de maig a Madrid. “Estem preparats pel que vingui”, va assegurar Alves, que va admetre que a la gespa poden perdre els nervis amb alguns arbitratges, però que fora no es poden permetre “excuses de perdedors”. 

Lass, baixa per sanció
Mentrestant, des de Madrid es creu amb fermesa que en aquestes dues jornades l’estabilitat dels sis punts es trencarà de forma definitiva. Com és obvi, a la Casa Blanca consideren que aquesta distància decreixerà, i fins i tot hi ha qui opina que el Barça es posarà a l’abast del Madrid de cara al partit del Bernabéu i que transcorregut el clàssic l’equip blanc superarà al seu rival a la classificació. No és ni de bon tros un personatge qualsevol el que realitzava ahir aquesta afirmació: Marcos Álvarez, l’ajudant de confiança de Juande Ramos. “Jo aposto que en acabar el partit al Bernabéu estarem per sobre del Barcelona”, va assenyalar als micròfons de Radio Madrid.

Avui el Madrid tindrà la possibilitat de pressionar el seu rival disminuint la diferència a tres punts en el seu partit davant un Getafe amb problemes interns, encara que a priori no serà un duel senzill per als locals. Lass és baixa per sanció, cosa que fa que l’equilibri al centre del camp blanc tendeixi a perillar, Sneijder s’ha confirmat que estarà absent durant sis setmanes, i Juande medita l’opció de deixar Robben a la banqueta per evitar contratemps davant l’historial de lesions que presenta l’holandès quan juga partits entre setmana.

Diumenge, el Madrid visitarà el Sevilla en l’inici del seu Tourmalet, del qual a la primera volta només va sumar sis de dotze punts –amb cinc gols a favor i sis en contra– tot i tenir tres partits a casa. Ara, menys davant el Barça, jugarà contra sevillistes, València i Vila-real a domicili. Però més enllà de la seva puntuació en aquest tram, una part del madridisme també entén que no tot depèn d’ells. “Tenim un problema, que és el Barça, que juga molt bé. Dóna gust veure’ls actuar”, va manifestar ahir Casillas a TVE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.