Stoner aconsegueix la Pole a Qatar

Motociclisme

Allargant el que va ser la pretemporada de MotoGP, que va dominar de principi a fi, Casey Stoner (Ducati) es va apuntar ahir la primera pole de l’any fent el millor temps a la classificatòria del Gran Premi de Qatar. Si ja a la vigília l’australià havia demostrat que era el més ràpid, a l’hora de buscar una posició a la graella de sortida encara, si és possible, va forçar la màquina una mica més.

Com en ell és habitual, Stoner va afrontar l’última sessió abans de la cursa d’aquesta nit (TVE-1, 22.00 hores) anant a totes des del primer moment. D’aquesta manera, a la quarta volta feia la que seria la seva setzena pole a la categoria reina del Mundial amb 1:55.286. Un temps que el col·locava al lloc d’honor d’una graella on compartirà la primera fila amb les Yamaha de Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, segon i tercer.

Caiguda de Hayden
Cap al final de la sessió, on l’italià i el mallorquí van acostar-se a l’aussie gràcies al bon comportament dels pneumàtics tous, va destacar l’espectacular caiguda patida per Nicky Hayden (Ducati), que a Qatar complirà el seu GP número cent. El nord-americà, que encara està força lluny del rendiment del seu company Stoner, va ser escopit per la moto i va acabar estès damunt la pista. El seu estat no era greu però el contratemps el relegava a la setzena posició de la graella, just al darrere dels encara tocats Dani Pedrosa (Repsol Honda) i Sete Gibernau (Ducati Onde 2000).

El millor català de la sessió va ser Toni Elias (Honda), dotzè. Una classificació que no satisfeia el manresà, tot i admetre que havia millorat respecte a la vigília: “Encara estem molt lluny dels primers llocs i hem de tenir paciència”.

Baixa de Simoncelli
D’altra banda, el campió de 250, que fa quatre dies s’operava de l’escafoide, va decidir finalment renunciar a la prova del circuit de Losail. “He intentat córrer, però no tinc la confiança necessària per fer una bona cursa –va explicar el pilot italià–. Puc fer un parell de voltes ràpides, però després la mà comença a molestar-me i no puc pilotar com m’agradaria”.