Esports

Hereu vol "una onada groga" per acompanyar el pas del Tour per Barcelona

També s'intentarà batre un rècord Guinness reunint 500 bicicletes estàtiques al passeig de Lluís Companys

Barcelona rebrà el Tour amb una onada groga de 13 quilòmetres que protagonitzaran els ciutadans aixecant cartolines grogues, per tal que es creï un aspecte similar al de les onades dels camps de futbol.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha explicat que també s'intentarà batre un rècord Guinness reunint 500 bicicletes estàtiques al passeig de Lluís Companys. A més, se celebrarà una prova de resistència per equips durant un dia sencer, que portarà per nom Les 24 hores ciclistes a Montjuïc. Hereu ha destacat que el Tour de França és "el tercer esdeveniment esportiu mundial més important després dels Jocs Olímpics i el Campionat del Món de Futbol".

L'onada groga se sumarà a d'altres accions prèvies com un distintiu groc al parc de bicis, incloses les del Bicing, amb enganxines. Espais emblemàtics i el transport de TMB també lluiran el groc. L'Ajuntament també vol tancar un acord de dinamització amb els principals eixos comercials i les botigues de recorregut. Per altra banda les samarretes dels Campus Olímpia, que són activitats esportives d'estiu, també seran de color groc.

El Tour de França arribarà a Barcelona el dijous 9 de juliol cap a les cinc de la tarda, posant punt final a la sisena etapa, de 175 quilòmetres, procedent de Girona, i tindrà els seus darrers quilòmetres a Montjuïc, tal com va fer-ho el 1947, amb una meta ubicada al davant de l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

La sortida de la setena etapa, que tindrà 224 quilòmetres, serà a les nou del matí del divendres 10 de juliol. Passaran per l'avinguda Maria Cristina, la plaça Espanya, l'avinguda del Paral·lel, la ronda de Sant Pau, el carrer Comte d'Urgell, la Gran Via, el passeig de Gràcia, la plaça de Joan Carles I, els jardins de Salvador Espriu, el carrer Gran de Gràcia, la plaça Lesseps, l'avinguda Vallcarca, la ronda de Dalt i la carretera de Sant Cugat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.