Esports

Les constants, en ordre

FC Barcelona

Després de la incontestable victòria al camp de l'Almeria, Pep Guardiola va concedir dos dies de festa a la plantilla, que fins demà no torna als entrenaments per preparar el compromís contra el sorprenent Màlaga. Merescut descans per a un equip que s'ha sobreposat al mal moment de fa unes setmanes i a les pressions de Madrid, i que ha recuperat les constants vitals que el fan candidat a la glòria.

Els símptomes de la recuperació són evidents. El més clar, que l'equip ha tornat a guanyar fora de casa després de quatre partits sense fer-ho i que ja ha encadenat tres victòries seguides, fet que no passava des de principis de febrer quan va superar consecutivament Numància, Espanyol (Copa), Racing, Mallorca (Copa) i Sporting.

Més encara. Víctor Valdés va deixar la porteria a zero per segon partit seguit i ja ha recuperat el liderat en la lluita pel Zamora, que premia el porter menys golejat de Primera Divisió. Els rivals tornen a generar escasses ocasions a l'equip de Guardiola -l'Almeria havia fet com a mínim un gol en els últims deu partits i contra el Barça només va disposar d'una tímida aproximació del català Crusat- i les baixes de dues peces importants com són Carles Puyol i Éric Abidal estan passant pràcticament desapercebudes.

Valdés ha rebut 24 gols en 27 partits (0,89 de mitjana), una molt bona estadística que encara seria millor sense els vuit gols que va encaixar en els tres partits que el Barça no va guanyar. Després del 2-2 del Sevilla a Màlaga, el seu immediat perseguidor, Andreu Palop, n'ha rebut 25 en 26 partits (0,96).

Pel que fa a l'aspecte realitzador, l'equip blaugrana no ha deixat de generar moltíssimes ocasions en cada partit. Ho demostra el nombre de rematades a la Lliga (529), de les quals 24 s'han estavellat a la fusta, tot un rècord. També ho demostra la mitjana de gols, que segueix vorejant els tres per partit (2,89).

Tant és així que a aquestes altures, el Barça ja ha aconseguit marcat dos gols més que en tota la temporada passada (78 contra 76) i que el Madrid de la 1989-90, que va establir un registre de 107 gols al final del campionat, només n'havia marcat un més a la jornada 27. A més, els actuals 66 punts deixen l'equip blaugrana a les portes de superar el total de l'any passat (67).

Elogi de les rotacions
També el repartiment dels gols parla bé del conjunt blaugrana. Si bé el trident Henry-Eto'o-Messi ha fet 55 dels 78 gols de l'equip a la Lliga, en l'últim partit va ser Bojan Krkic l'encarregat d'executar el rival amb dues dianes decisives. Una nova demostració que les rotacions de Guardiola han funcionat. A les portes d'un final de curs duríssim, jugadors com el de Linyola poden tenir força presència i molta importància.

Òbviament, igualar o superar els registres de la històrica primera volta no sembla viable, però de moment el Barça ja ha sumat 16 punts en aquesta segona volta, tres menys que els que va fer a l'inici del campionat de la regularitat.

L'equip torna demà a la Ciutat Esportiva. El professor Guardiola farà xerrada per mentalitzar els alumnes, que han de preparar una jornada en què pocs canvis s'esperen al capdavant de la Lliga. I tot plegat abans que el virus FIFA torni a aparèixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.