Esports

La polèmica pel nom de la selecció basca se salda amb l'anul·lació del partit contra l'Iran

La selecció basca no jugarà el tradicional partit de Nadal, que havia d'enfrontar els bascos a la selecció de l'Iran el dimarts 23 de desembre. Els jugadors, en un manifest signat per uns 200 futbolistes, van amenaçar de negar-se a jugar si la selecció no adoptava el nom d'Euskal Herria, en comptes de la nominació actual de selecció d'Euskadi.

Finalment, malgrat la reunió d'aquest dimecres a la nit a Durango, entre jugadors i directius de la federació basca de futbol, les postures no s'han mogut i la federació basca ja ha anunciat aquest dijous al matí que no hi haurà partit. Tampoc es jugarà el partit de futbol femení entre la selecció del País Basc i la gallega. La federació basca ha confirmat que el partit entre la selecció basca i l'Iran no es jugarà, després que els jugadors anunciessin la seva negativa a jugar amb la selecció basca mentre aquesta no adoptés la nominació oficial de 'selecció d'Euskal Herria', en comptes de l'actual 'selecció d'Euskadi'. La selecció basca va adoptar el nom de 'selecció d'Euskal Herria' l'any passat, coincidint amb el partit contra la selecció catalana, però enguany la federació havia decidit retornar el terme històric 'Euskadi' al nom de la selecció.

La polèmica va iniciar-se el passat 13 de novembre, quan els jugadors van signar un manifest en què reivindicaven el nom 'd'Euskal Herria' i amenaçaven de no jugar el partit previst per aquest Nadal contra l'Iran, si la selecció no adoptava aquest nom. Finalment, la federació no ha cedit i després que en l'últim intent d'ahir a la nit les dues parts no arribessin a cap acord, la federació ha anunciat avui que no hi haurà partit.

En aquest sentit, el director d'esports del govern basc, José Ramon Garai, ja ha dit que la suspensió del partit "és una mala notícia pel futbol basc i sobretot pel futbol de base", ja que els diners que s'havien de recaptar en aquest esdeveniment anaven destinats a aquest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.