Esports

Clàssic per començar

Bàsquet

Inici a Madrid. Un primer plat ben atractiu per a un Top 16 que garanteix espectacle. El Regal Barça va dominar amb autoritat la primera fase tot i compartir grup amb candidats al títol com Panathinaikòs o Montepaschi i ara ha de confirmar els bons auguris per passar als quarts amb factor pista a favor.

Els blancs es perfilen com a rival més temible, però els blaugranes no poden descuidar el perill del Maccabi, que s'ha reforçat i té la força de disputar l'últim partit a casa, precisament contra els barcelonins.

Els duels entre Barça i Madrid són tan constants aquesta temporada que més d'un aficionat tindrà problemes per ubicar-los on toca. Avui és el torn de la primera jornada del Top 16 i amb la pista madridista d'escenari. Un repte prou complicat d'entrada, però que no destorba l'optimisme del tècnic Xavi Pascual. "Comencem amb un partit difícil. Arribem en un bon moment i, més enllà del resultat d'aquest partit, confiem en les nostres possibilitats. Cada partit de Top16 és una final i la part bona de començar fora és que per al rival encara és més una final", va relatar.

L'entrenador del Barça desconfia de dos aspectes. D'entrada, el rendiment a l'alça del Madrid. Els blancs van signar un inici farcit de dubtes pels problemes d'adaptació de Hosley i Massey, les lesions de Raül López i la lentitud de Bullock a l'hora d'agafar la forma. Ara els nord-americans rendeixen a alt nivell, s'han tret de sobre la rèmora Papadopoulos i només tenen el maldecap del nul rendiment de l'exblaugrana Pepe Sánchez. L'equip ha guanyat en confiança, automatismes i encert.

L'altre aspecte que neguiteja Pascual és el calendari. Inici a Madrid i final a Tel Aviv, que obliga a fer els deures aviat per no jugar-s'ho a un cara o creu en terres israelianes. "És complicat, però ha sortit així -va apuntar-. A més, partits així, si els acabes guanyant és com si guanyessis el doble, donen un plus més".

Un ex-Penya a Tel Aviv
El Barça és favorit, tot i el perill que si es badés, quedés fora, ja que hi ha dues places per a tres candidats. El Maccabi ha empitjorat respecte al botxí dels blaugranes fa un any amb l'adéu de Morris (CSKA), Bynum (Detroit), Halperin i Vujcic (Olympiacos), Batista (Triumph), Bluthenthal (Le Mans), Cummings i Alex Garcia. Els israelians van ser tercers a la primera fase, així que van recuperar un tècnic tirànic com Pini Gershon i han fitxat tres nord-americans: el menut Dee Brown, l'ex-Penya Charles Gaines i Marcus Fizer, que porta un any lesionat.

L'Alba completa el grup i seria l'amfitrió de la final four si tingués l'opció de ser-hi, però serà quart de grup, tot i tapar la baixa de Femerling amb Kenny Adeleke. Un intent de no ser la ventafocs que no servirà de res. El Barça té dos triomfs segurs. Avui serà més difícil, el primer repte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.