Esports

Escombrada al Tau (63-84)

Eurolliga

Objectiu aconseguit. I de quina manera! El Barça segueix ben viu a l’Eurolliga després que ahir va guanyar a la pista del Tau per 63-84 en una autèntica exhibició de bàsquet col·lectiu, sobretot als dos últims quarts, en què va doblar el seu sorprès rival amb un parcial de 22-44. L’equip de Xavi Pascual, doncs, ha igualat a dues victòries la sèrie de quarts i ha forçat el cinquè i definitiu partit, que es jugarà dijous que ve, Dijous Sant, al Palau Blaugrana.

El Barça estava contra les cordes, però ahir va tenir una reacció d’equip campió i ha pogut recuperar el factor pista. Ara la comunió entre els jugadors i l’afició del Palau ha de fer que el Barça guanyi el desempat i es classifiqui per estar entre l’1 i el 3 del mes que ve a la final four de Berlín. Tot un repte i una il·lusió per al conjunt català, que en aquests moments està en l’escenari desitjat en els quarts de final.

Com ja s’esperava, perquè era un partit decisiu i no hi havia reserves possibles, Navarro va jugar. Encara recuperant-se de l’elongació al bíceps femoral de la cama esquerra que el va apartar del tercer enfrontament, l’escorta va tornar a donar una lliçó de punt d’honor i va fer una magnífica aportació a l’equip. Navarro va entrar a l’equip inicial i va acabar jugant més de 23 minuts, en els quals va anotar 11 punts, amb 3 triples inclosos, un d’ells realment espectacular després de pivotar i llançar tirant-se enrere al final de la possessió.

Navarro, que també va donar 4 assistències, va tenir un efecte psicològic en els seus companys, que van millorar substancialment respecte a dimarts i van completar un gran partit, tant en defensa –alternant individual i zona– com en atac. Lakovic (15 punts, amb 3/5 triples), Basile (13 p., també amb 3/5 triples), Andersen (11 p. i 6 r.), Roger Grimau (9 p. i 4 r.) i Ilyasova, que va passar d’una actuació nefasta en el tercer partit a ser un jugador important amb 11 punts i 8 r., van ser els estendards de l’equip català.

Parcial de 0-15
Un Barça que va començar a encarrilar el triomf amb un 0-15 en els minuts previs i posteriors al descans (41-40). D’un 41-35 es va passar a un 41-50 i a partir d’aquí ja només va existir el Barça, superior en tots els apartats estadístics, amb especial esment en els rebots (26 a 38, amb 17 captures ofensives), en els triples (11 de 26, pel 4 de 19 del Tau) i en el balanç de pilotes recuperades i perdudes (4 i 15 els bascos i 11 i 12 els catalans).

De l’equip de Dusko Ivanovic, poca cosa a destacar, si no és la primera part de Rakocevic i algunes coses de Mickeal i Splitter. Van fallar clarament homes com Teletovic (1 p., amb 0/5 triples) i Prigioni (cap punt en 29 minuts). La defensa blaugrana va fer estralls. Que continuï la festa dijous que ve al Palau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.