Esports

Ningú vol el Barça

Futbol

Inter, Chelsea, Arsenal o Lió. Un d'aquests quatre grans del futbol europeu serà el rival del Barça als vuitens de la Champions que avui se sortegen a Nyon. En condicions normals seria un sorteig per tremolar. Ara no. El rival a evitar és el Barça. Posats a triar, el més assequible és l'Olympique, si bé entre els jugadors la preferència és l'Arsenal. L'Inter de Mourinho (i Figo) i el Chelsea de Deco són l'elecció per als amants del morbo.

El set vegades seguides campió francès és un rival a tenir present però no és el mateix de fa un parell d'anys. A més, la història juga en contra del rei de la Ligue 1, incapaç de fer el salt qualitatiu a Europa. Karim Benzema és la referència de l'equip de Claude Puel. El davanter, gairebé lligat pel Madrid de cara a l'estiu, suma nou gols a la Lliga i cinc a la Champions. N'és el màxim realitzador igualat amb Messi, Gerrard i Klose, si bé els elogis que rep estan per sobre del seu rendiment real. El brasiler Juninho, tot un perill a pilota aturada; Toulalan, Cris, Fred i el poderós Govou són els seus altres millors jugadors.

Però ja dèiem que el vestidor blaugrana prefereix l'Arsenal. Els gunners, amb Cesc com a capità, mantenen el segell Wenger. Juga i deixa jugar, i aquest és un fet que beneficia el Barça. El referent ofensiu és Adebayor, però cal tenir molt present l'irregular però finíssim esquerrà Van Persie. L'Arsenal, cinquè a la Premier, a vuit punts del Liverpool, té potencial de sobres, però Cesc ho té clar: "Qui no vull és el Barça".

L'altre rival anglès no necessita presentació. El Chelsea, amb Scolari a la banqueta i Deco al camp, torna a intentar conquerir la Champions després de perdre-la l'any passat des del punt de penal. Els seus duels amb el Barça s'han convertit en un clàssic del futbol europeu. Entre el 2005 i el 2007, es van veure les cares en tres edicions seguides de molta intensitat i victòries repartides.

El primer any sense Mourinho està deixant llums i ombres. És segon a la Premier, cert, però no acaba de funcionar. Manté les estrelles dels últims anys -Cech, Cole, Essien, Terry, Lampard, Ballack, Drogba- i només per això ja és un rival a evitar.

I llavors arriba Mourinho. El portuguès lidera l'Inter, un altre equip amb fam de Champions després de dos títols seguits -i el tercer en camí- a Itàlia. L'indiscutible figura de l'equip de Milà és el suec Ibrahimovic. Aquest sí, un jugador a témer. Un bloc veterà però molt perillós, més encara perquè Mourinho acapararia la pressió ambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES