Esports

A no dormir la mona

Lliga de Campions

Realment les dates de Pasqua serien el temps perfecte per creure en miracles, almenys si un pertany a una comunitat cristiana. A Baviera, l’Estat federal més catòlic d’Alemanya, s’esforcen avui per mantenir la fe davant un impossible: remuntar un 4-0 al Barça, “el millor equip d’Europa del moment”, va resignar-se ahir l’entrenador del Bayern, Jürgen Klinsmann.

Però a mesura que s’aproxima l’hora del partit la resignació cedirà terreny al poder de “l’honor”, l’“orgull”, la “dignitat”, paraules totes elles emprades en la prèvia per encoratjar l’equip muniquès a lluitar per la més remota opció d’accedir a semifinals de la Lliga de Campions. “Després del que vam patir al Camp Nou, no podem ser somiatruites i dir que els clavarem quatre o cinc gols al Barça; però seria meravellós superar aquest equip”, va raonar Klinsmann. “Seria exagerat dir que podem remuntar, però volem guanyar per acomiadar-nos amb dignitat de la competició”, va indicar.

Un rival “més estable”
El Bayern Munic, amb tot, té prou arguments per creure, si no en la golejada, sí a fer passar al Barça una molt mala estona. D’una banda, a diferència del que li va passar al Camp Nou, el campió alemany podrà comptar amb gairebé tota la seva plantilla, a excepció, això sí, del seu màxim golejador a la Champions, Klose, lesionat de gravetat. A Barcelona, el Bayern va jugar amb la defensa força delmada, ja que Lúcio, Lahm i Van Buyten van ser baixa. “Amb ells recuperem més estabilitat i confiança”, va admetre Klinsmann.

El Bayern, que té al seu estadi una mitjana de més de quatre gols en Champions, apel·la a l’arma de les jugades estratègiques per atemorir el Barça. “Té grans jugadors com Luca Toni i Lúcio que en qualsevol falta o córner et poden sorprendre. A més ja vam veure al Camp Nou que Ribéry és un jugador desequilibrant”, va advertir el secretari tècnic blaugrana, Txiki Begiristain, que com a jugador i juntament amb Pep Guardiola va estar a punt de caure eliminat de la Copa d’Europa a Alemanya, el 1991, tot i un clar 2-0 a l’anada. A la tornada (3-1), el Kaiserslautern va estar a punt de tombar el Barça amb dos gols de córner passada ja la mitja hora.

Henry, amb febre, dubte
Cert també que cap equip ha remuntat en una eliminatòria de Champions un 4-0 i que el Barça és el més golejador (13) del torneig com a visitant, però els llums d’alarma estan encesos a l’expedició blaugrana. “Hem de tenir la màxima prudència i concentració per no fiar-nos de l’atmosfera que han creat els alemanys perquè juguem el partit confiats”, va prevenir el president del Barcelona, Joan Laporta. Tot i la borratxera de gols i elogis de l’anada, farà bé el Barça, que té el dubte d’Henry, febrós, de no dormir la mona. De mones dolces només n’hi ha les que es van menjar ahir a Catalunya. No a Munic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.