Esports

La salvació s'escapa

Lliga BBVA

La permanència s’escapa a cinc punts, i no és aquesta la pitjor notícia. Els símptomes de por, desesperació i incapacitat de reacció pinten de negre el futur, a joc amb el present. L’Espanyol va encaixar la pitjor golejada de la temporada contra un gris Màlaga que està en una dinàmica contrària a la blanc-i-blava: un va cap amunt i l’altre cap avall. No cal dir qui és qui. 

L’Espanyol va sortir nerviós, acusant la sequera de victòries, contra un Màlaga que fent ben poc es va plantar amb perill a la porteria de Kameni. L’onze visitant va necessitar un quart d’hora per situar-se, per fer que Román ajudés Moisés i Sielva en la construcció i mostrar les urpes. El problema és que, si l’equip està malament, hi ha jugadors que empitjoren la mitjana ja prou baixa del conjunt. Luis García n’és un cas evident: no marca des del 5 d’octubre. Al minut 24 es va plantar tot sol davant Goitia i va enviar la pilota als núvols, un xic millor que en l’acció següent, en què un mal control i la lentitud van donar temps a Hélder per desviar la pilota.

El partit era de l’Espanyol. Dominava i arribava, i Goitia va salvar dues ocasions més a pilota aturada de Moisés i Jarque. El problema de perdonar tant és que, en la contra següent, Apoño va aprofitar la tradicional falta de solidaritat defensiva de Nené per entrar per la banda i facilitar l’1-0 a Adrián.

Un onze amenaça, l’altre castiga. Quatre ocasions de l’un per cap gol, dos de l’altre per l’1-0. Dinàmiques oposades. L’Espanyol va acusar el desavantatge al marcador i als deu minuts de la represa va topar amb un altre dels que fa baixar la mitjana: Lacruz. El substitut ahir del sancionat Pareja va fer un penal tan rigorós com innecessari a Adrián que Apoño va convertir en el 2-0.

La reacció immediata de Mané va ser sacrificar un Sielva a qui no es pot demanar que sigui la salvació de l’equip amb 17 anyets. Hi va posar voluntat, va ajudar l’Espanyol a dominar el migcamp, i fins i tot va provar sort de lluny, però han de ser els més veterans els qui tirin del carro en la situació crítica. 

Regal de Kameni
Els canvis van tenir poca incidència. El Màlaga es va tancar a l’espera de divertir-se al contracop i l’única ocasió clara de l’Espanyol va ser una centrada de Valdo que va anar al pal. Que la sort no acompanyi no és cap novetat.
Així, l’equip va abaixar els braços i fins i tot va passar-se de rosca en alguna puntada després d’un nou penal de la rèmora Lacruz. I encara hi hauria temps per al regalet de Kameni a Luque en el 4-0. La permanència, a cinc punts i amb sensacions pèssimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.