Esports

Toc de Guardiola a l'equip

Lliga BBVA

Pep Guardiola va enviar un toc d’atenció a la seva plantilla diumenge en acabar el partit del Vicente Calderón. La derrota contra l’Atlètic de Madrid a l’últim minut i la imatge de descontrol de l’equip van fer reaccionar el tècnic del Barça. Contingut a la sala de premsa, al vestidor va llançar un avís, conscient tothom que el conjunt barcelonista ha vist disminuir l’avantatge en el liderat de dotze punts a quatre en les darreres tres jornades.

“El mister ens ha fet un toc d’atenció. No són normals aquestes dues ensopegades”, va indicar ahir Sylvinho, que va completar la suau sessió dels jugadors titulars a Madrid. Tot i l’advertiment del dia anterior, ahir no va ser un dilluns gaire diferent a d’altres a la Ciutat Esportiva. No hi va haver cap reunió entre tècnics i jugadors, i la normalitat va imposar-se de cara a la tornada de les semifinals de la Copa Rei a Son Moix contra el Mallorca.

El Barça vol girar full com més aviat millor, però assumeix que ha de tornar a exigir-se els conceptes de principi de temporada per recuperar el rumb. “Ens hem d’espavilar i recuperar l’esperit”, va afirmar gràficament Xavi Hernández en un acte de Canal Plus a Terrassa. Això voldria dir que cada futbolista faci autocrítica i que la concentració i l’agressivitat amb què es movia l’equip, normalment agrupat, amb menys de quaranta metres entre les tres línies, torni a ser el segell diferencial del Barça de Guardiola.

I per què ha arribat ara aquesta baixada? “Després de tants partits, estem acusant el cansament físic i mental”, va argumentar Xavi. “Però tenim bones sensacions”, va afegir immediatament després. Aquest bon fíling del Barça durant tota la temporada, esgrimeix Xavi, fa pensar que el sot de joc i resultats no serà res més que un sot. “Era díficil mantenir el ritme que portàvem”, va assenyalar. I va radiografiar les punxades: “Contra el Betis no vam guanyar de miracle, amb l’Espanyol va ser un tema dels àrbitres i diumenge contra l’Atlètic va ser una desgràcia, no vam tenir la sort de cara”, va desdramatitzar el segon capità.

Txiki, un any més
Des de la secretaria tècnica, Txiqui Begiristain va assenyalar, ahir a la nit en una entrevista a Catalunya Ràdio, el sistema defensiu com l’aspecte que fa vulnerable l’equip. “La nostra fórmula, que funciona tan bé en l’atac, està basada en la solidesa defensiva, amb la pressió a dalt, i això és el que cal recuperar”, va assegurar Begiristain. El secretari tècnic, que entén que en alguns jugadors poden haver pesat els elogis, diu que no s’ha de mirar només els tres últims partits sinó el conjunt de la temporada.

Begiristain, que va anunciar que renovaria un any més el seu contracte (fins al 2010), va afirmar que el Barça no es planteja fitxar un porter, tot i que les negociacions per renovar Valdés estan aturades per desacord entre les parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Braithwaite i l'Espanyol
Martin Braithwaite

Una relació tòxica

barcelona
 

Olimpíada albanesa

 
 

El Bàsquet Girona se suma al Barça i farà una gira a la Xina

GIRONA
 

De Jong, en espera

barcelona
 

I demà, diumenge

barcelona
 

El Montpeller apuja el llistó

girona
 

Mercat en ‘stand by’

girona