Esports

La Penya reacciona i guanya l'Estudiantes (70-82)

Lliga ACB

El Joventut va fer un bon assaig per a la Copa ahir a Madrid en superar l’Estudiantes per 70-82 en el segon partit de la segona volta de la Lliga ACB. El 20 de febrer, també a la capital espanyola, encara que en un altre escenari, el Palacio de los Deportes de la Comunidad de Madrid, estudiantils i badalonins es tornaran a veure les cares, llavors als quarts de final del torneig del KO.

La Penya, ja sense Wright i a l’espera de tancar en les pròximes hores la incorporació de l’escorta dels Idaho Stampede de la Lliga de Desenvolupament de la NBA, la NBDL, Coby Karl –fill de George Karl, tècnic de Denver i exentrenador del Madrid–, no va fer un gran partit globalment, però sí que va fer prou i va tenir prou caràcter per batre un Estudiantes justet que lluita per no caure a la zona de descens.
Bogdanovic (23 punts, amb 6/10 triples i 7 rebots) i Pau Ribas (17 p i 5 r) van ser els jugadors més destacats del Joventut, que de la mà de Ricky Rubio (9 p i 6 assistències) –ahir no va ser el dia de Mallet– gairebé sempre va marcar el ritme i va dominar el marcador, amb un màxim avantatge de 12 punts: 28-40, 57-69 i el definitiu 70-82.
Nervis estudiantils
El triomf verd-i-negre, però, va ser treballat, perquè Jasen i Brewer van ajustar el marcador (64-69 i 67-71). Tot i així, en els minuts decisius la Penya va saber jugar amb els nervis de l’Estudiantes i entre Moïso (9 p i 5 r), Ricky Rubio i Bogdanovic van assegurar el triomf del Joventut (12 de 32 triples), que venia de perdre tres dels últims quatre partits, entre Lliga ACB i Eurolliga.
Una de les grans claus del resultat va ser el balanç entre pilotes recuperades i perdudes (3 i 19 l’Estudiantes i 11 i 14 el Joventut).

A Manresa, el Ricoh va saldar la visita del líder destacat de la Lliga ACB, el Tau Vitòria, amb una derrota contundent, per 68-99. L’equip basc s’està mostrant intractable i amb la d’ahir ja porta 13 victòries consecutives. Aquesta és tot just la segona derrota a casa dels manresans, que ara surten de la zona de play-off perquè el Fuenlabrada el supera per l’average.

El Tau, que havia perdut en les dues anteriors visites al Nou Congost, ja va marcar diferències amb un 0-8 d’entrada (8 p de Rakocevic) i a la mitja part el partit estava gairebé vist per a sentència amb un 33-55. L’equip de Dusko Ivanovic va tenir molt d’encert, amb Splitter (24 p, amb 11/12 cistelles de dos i 36 de valoració ACB), Rakocevic (18 p), Mickeal (13 p) i Sergi Vidal (11 p) com a principals referents ofensius.

Els bascos, que van arribar a guanyar per 41 punts (53-94), van ser superiors en tot a un Ricoh a qui de res van servir ahir els 18 punts de Jordi Grimau i els 12 d’Ibaka. Massa diferència entre un equip i l’altre.

El Barça rep el Múrcia
El Regal Barça és clar favorit avui al Palau Blaugrana (20.30 h, 33) contra el Múrcia, en el seu intent de refermar el segon lloc i no cedir més terreny al Tau. Els murcians són penúltims i passen per una forta crisi institucional, i els seus precedents al Palau també són prou significatius, ja que hi han perdut en les seves deu visites. El resultat més ajustat és el 81-75 de la temporada passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.