Esports

Derrota i mala maror

Espanya cau amb la invicta Turquia i es complica la classificació per als quarts. Marc Gasol critica Scariolo per decidir que Llull es jugués la pilota decisiva

La selecció espanyola de bàsquet no aixeca el cap. Els de Sergio Scariolo van perdre per 63-60 ahir amb Turquia a Lodz en el primer partit de la segona fase de l’Eurobasket i ara hauran de guanyar els enfrontaments de demà amb Lituània i de dimecres amb l’amfitriona Polònia per assegurar-se la classificació per als quarts.

Aquesta selecció espanyola, però, no rutlla. Tot i que manté el bloc que la va portar a ser campiona del món i subcampiona europea i olímpica, el seu joc està molt lluny del que va mostrar en els últims anys exitosos. I, segons sembla, la química al vestidor tampoc és la mateixa. Scariolo no acaba d’agradar als jugadors i una bona prova d’això són la dura crítica de Marc Gasol al seleccionador a La Sexta al final del partit: “Tenint Pau a la pista és difícil pensar a jugar-se l’última possessió amb l’últim noi que ha arribat a l’equip [Sergio Llull]; és una mica estrany i passen aquestes coses”.

Marc Gasol es referia al fet que, amb 61-60 per a la invicta Turquia, Espanya tenia una possessió final de 12 segons. Després d’un temps mort, l’equip espanyol se la va jugar amb una entrada de Llull. El menorquí intentava culminar l’acció amb una esmaixada, però pel camí es va trobar Ilyasova i Asik i va rebre un tap. Després, Erden va sentenciar amb dos tirs lliures d’una antiesportiva del mateix Llull. Scariolo va argumentar la decisió dient que “ells tenien 4 grans a pista i teníem un avantatge clar de Llull en l’1 contra 1. De fet, s’ha escapat fàcilment i no sé si li ha fet falta”.

Marc Gasol es disculpa
En fred, Marc Gasol va demanar “disculpes si he ferit algú”. El pivot va dir que es pensava que havien fet falta a Llull –“li he dit que ho sento i que ha sigut molt valent per jugar-se-la”– i que els àrbitres segurament l’haurien xiulat sobre un jugador més conegut.

Del partit, dir que Espanya i Turquia es van moure per ratxes i que el marcador va ser equilibrat (20-27 màxima diferència espanyola i 39-34 la turca). Els 15 rebots ofensius de Turquia (Asik, Iliyasova i Erden) van acabar per sentenciar Espanya, que va tornar a fallar estrepitosament en atac.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.