Esports

L’Espanyol destapa el futur

El club blanc-i-blau estrena avui llar després de 12 anys d’espera

Fa gairebé 12 anys que molts aficionats de l’Espanyol no van poder evitar les llàgrimes en veure com un operari amb el simple gest de prémer un botó engegava a dida 74 anys d’història. Sarrià s’esfondrava carregat d’explosius i els periquitos es quedaven sense llar. L’espera s’ha acabat, perquè avui podran tornar a sentir-se a casa amb la festa d’inauguració de l’estadi de Cornellà i el Prat, una jornada festiva que arrencarà a dos quarts de cinc als voltants del nou camp amb diverses activitats i es clourà amb una combinació de focs artificials i llums després del partit contra el Liverpool.

Un campió d’Europa per a una cita històrica. L’amistós amb el Liverpool és el plat fort de la nit, la més festiva de l’Espanyol des de l’enfrontament amb l’Argentina fa nou anys amb motiu del centenari. Aleshores era en una casa temporal, de lloguer, i ara és en vivenda pròpia. El cos central de la festa serà a les 19.30, quan un vídeo de TV3 donaràs pas a l’espectacle de la Fura dels Baus, amb molt de component aeri, així com l’actuació de Pep Poblet i els castellers de l’Espanyol, una unió de membres de diferents colles amb una empatia comuna cap al club.

Román i Àngel, cedits
Els discursos donaran pas al partit, en què hi podran ser De la Peña i Luis García, que eren dubte per problemes físics. No hi seran Román i Àngel, que ahir van marxar cedits a Tenerife i Rayo, respectivament. Jugadors i entrenadors no amagaven la il·lusió de gaudir de les comoditats del nou estadi, que també serà molt més còmode per a ells, els grans protagonistes. “Poder tornar a tenir casa pròpia és una alegria immensa. Tenim moltes ganes que arribi diumenge. No només pel partit, sinó per tota la festa que viurà l’espanyolisme”, va ressaltar Pochettino, que va viure Sarrià i el Lluís Companys com a jugador i ara encadena l’Olímpic i Cornellà com a entrenador.

La gran festa arriba encara amb l’estadi un xic verd. Caldrà tenir molta paciència si no es fa cas de les recomanacions d’utilitzar transport públic, sobretot els Ferrocarrils de la Generalitat, que tenen una parada (Riera) que et deixa a cinc minuts. Els accessos són el gran maldecap, si bé s’ha muntat un dispositiu especial per a l’ocasió. Es recomana que es faci servir principalment la sortida 16A de la ronda de Dalt, es vingui d’on es vingui, si s’utilitza el vehicle privat.

Els problemes d’accessos no se solucionaran fins que els voltants estiguin acabats amb una rotonda d’accés que no estarà enllestida abans del 2011. Incomoditats que no podran malmetre la il·lusió d’una afició periquita que viurà una diada tan festiva com històrica. L’Espanyol torna a tenir casa pròpia. Daniel Sánchez Llibre la va batejar com a terra promesa i avui és el dia d’obrir-ne les portes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Futbol, a la vaga!

 
Elena Fort
VICEPRESIDENTA DEL BARÇA

“Rebem crítiques que no tenen cap contingut”

barcelona
 
 
Maxi Fjellerup
Escorta del Bàsquet Girona

“Això és molt llarg”

Girona
 

Solís també cau, i Míchel haurà de fer malabars

Girona
 
Abel Ruiz
davanter del girona fc

“Aporto molt més que gols”

Vilablareix
 

Punter: un zero a la dreta

BARCELONA
 

L’Olot visitarà el Tona en la cinquena fase

Olot