Esports

Guardiola, escollit millor entrenador del món

L'entrenador del Barça ha arrasat en la votació, en la qual ha obtingut 300 punts, més del doble que Alex Ferguson, segon classificat

Josep Guardiola, tècnic del Barça, ha estat elegit per la Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol (IFFHS) millor entrenador de club del món d'aquest passat any 2009.

Guardiola ha estat nomenat amb la diferència més gran de punts respecte del segon classificat des que, el 1987, es va fer la primera votació en aquest apartat. El de Santpedor ha aconseguit 300 punts, més del doble que els 137 obtinguts per Alex Ferguson, del Manchester, i més de quatre vegades i mitja més que José Mourinho, que ha rebut 66 vots.

El tècnic català va guanyar l'any passat tots els títols possibles a nivell estatal, continental i mundial, amb la qual cosa el Barça va ser el líder incontestable del rànquing mundial de clubs.

Alex Ferguson, del Manchester United, que defensava el títol, s'ha convertit en el segon millor entrenador de club i ha consolidat la seva posició de líder en el rànquing històric.

El portuguès José Mourinho, vencedor d'aquest guardó dues vegades, s'ha classificat en tercer lloc, per davant de l'argentí Alejandro Sabella, guanyador amb l'Estudiantes de la Copa Libertadores, que només té 54 vots.

Guardiola és el segon entrenador del Barça que aconsegueix aquest premi, després que el 2006 va ser guardonat Frank Rijkaard.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.