Esports

"El partit de l'any"

Guardiola avisa d'un matx "terriblement dur" dimecres a Kíev. Els quatre equips depenen d'ells mateixos per ser a vuitens, el setè cop que passa des del 92

Després de salvar brillantment la primera final contra l'Inter al Camp Nou, el Barça se la juga per segona vegada a Kíev. L'equip blaugrana ha pagat a la Champions el mal balanç contra el Rubín Kazan -un punt de sis- i el seu grup ha desembocat en una última jornada d'infart.

"És el partit més important de l'any", va dir Pep Guardiola, abans que el Barcelona viatgi demà a Ucraïna amb la tranquil·litat de saber que depèn d'ell mateix per classificar-se -perdent per la mínima en té prou-, però també sota l'amenaça que el Dinamo també té assegurat el bitllet si guanya per dos gols i el pot deixar fora. I en l'Inter-Kazan a San Siro, qui venci també té garantit passar.

El cas és que els 4 equips del grup depenen d'ells mateixos per ser a vuitens i això és el setè cop que passa des que es va introduir el format de lligueta el 1992. En la primera s'hi van trobar l'Sturm, el Galatasaray, el Rangers i el Mònaco en el grup D de la primera fase el curs 2000-01.

La darrera jornada (9, 7, 7 i 6 punts, respectivament) podia canviar-ho tot i no va canviar res: dos empats. La següent ocasió que va passar va ser el grup D de la temporada 2001-02, amb Nantes, altre cop Galatasaray, PSV i Lazio, i tampoc va capgirar el grup. Amb 8, 7, 7 i 6 punts respectivament, francesos i turcs van vèncer i es van classificar.

El tercer cop, al grup B de la segona fase del mateix any, el Barça s'hi va veure involucrat, amb Liverpool, Roma i, per tercera vegada, Galatasaray. El Barça va guanyar a Istanbul i va passar primer, mentre que els italians, segons, van perdre el segon lloc en favor del Liverpool.

Les altres tres vegades que s'ha arribat amb tanta igualtat a la darrera jornada van ser al grup A i B de la 2003-04 i al grup D de la 2005-06, tots tres cops amb un equip classificat que no ho estava abans de l'últim partit.

En els sis precedents, el que era primer a la jornada final -com és el cas del Barça ara- es va classificar, tot i que no sempre com a primer de grup. I aquest és l'objectiu del Barça, com ja va subratllar dissabte a la Corunya Guardiola, conscient de la importància de jugar la tornada dels vuitens a casa. "Marcarà el nostre futur aquesta temporada. Tinc confiança que farem un bon partit. No ens podem quedar fora d'Europa, i hem d'anar allà amb molta ambició", va assenyalar el tècnic català.

Guardiola s'espera un duel "terriblement dur" a Kíev. Per l'adversari i, com a Kazan, per les condicions climatològiques. Segons la previsió, per dimecres s'espera una temperatura de menys 1 grau. El dia anterior podria ser que nevés. La plantilla va tenir festa ahir i avui comença a preparar un partit que Guardiola ha definit com a "més important que el Mundial de Clubs". Si el Barça acabés guanyant la Champions, no seria una exageració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.