Esports

El Barça espera que Cesc faci el pròxim moviment

Laporta diu que l'oferta que han presentat de 35 milions s'ajusta al mercat. El president espera que l'Arsenal serà comprensiu amb la voluntat del català. Rosell veu la situació favorable per negociar, però adverteix de Wenger

El FC Barcelona no té previst fer, en els pròxims dies, cap contraoferta a l'alça a l'Arsenal per reobrir les negociacions pel fitxatge de Cesc Fàbregas. De fet, des del club blaugrana esperen que sigui el mateix jugador el que faci un pas endavant per estovar l'actitud del club anglès, que no només va refusar la proposta blaugrana de 35 milions d'euros, sinó que va insistir que no tenien el més mínim interès a negociar pel jugador, ja que comptaven amb ell amb vista al futur.

L'arenyenc ja ha dit públicament que vol tornar a Barcelona i, fins i tot, ha parlat amb Arsène Wenger perquè li obri la porta de sortida. Els gunners, però, no s'han mogut ni un centímetre en la seva posició i continuen inflexibles. En alguns mitjans anglesos s'especulava que Cesc podria acollir-se a l'article 17 dels estatuts de la FIFA segons el qual un jugador menor de 28 anys pot deixar el seu equip, si fa com a mínim tres anys que hi és, pagant una indemnització, que en el cas del català seria de 34 milions. El pas que el club blaugrana espera que faci no és tan radical –«aquest no és l'estil del Barça»– però sí espera que Cesc insisteixi públicament i en privat que vol aclarir aviat el seu futur per centrar-se només en el mundial de Sud-àfrica, que comença divendres. De fet, està previst que en breu parli amb Iván Gazidis, cap executiu de l'Arsenal.

Laporta té «plena confiança» en el fet que l'Arsenal acabarà acceptant l'oferta del Barça, perquè serà respectuós amb els desitjos del jugador. A més a més, el president considera que la quantitat que han ofert és coherent. «Els 35 milions s'ajusten al preu de mercat», i va afegir que el Barça feia «un esforç» considerable.

La visió de Rosell
Qui també va parlar ahir de Cesc va ser el candidat a les eleccions Sandro Rosell, que com ja havia dit el que seria el seu vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, també veu els condicionants de la negociació pel fitxatge favorables al Barça. Rosell va explicar que el fet que el jugador hagi manifestat que vol marxar fa baixar el seu preu automàticament, i també si el seu salari, que desconeix, també és molt elevat. I el de Cesc a l'Arsenal ho és. El que també reconeix és que en la taula de negociació al davant es troben amb Arsène Wenger. «És un gat vell. Defensa molt i bé el seu club. El conec i és un bon negociador», va dir.

Malgrat que no va revelar cap nom, Rosell va admetre que des de la seva candidatura s'estan informant de les condicions contractuals d'alguns futbolistes per si tenen la responsabilitat de dirigir el Barça a partir de l'1 de juliol i els poden oferir a Pep Guardiola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.