Esports

Trofeu per al Camp Nou

El Barça de Guardiola marca el rècord mundial d'assistència al seu estadi de la dècada, amb una mitjana de 79.825 espectadors. L'increment en la present campanya ha estat de 12.000 aficionats

Com no podia ser d'una altra manera, l'afició del Barça no ha dubtat a respondre a les expectatives creades pel seu equip, fins al punt de convertir el Camp Nou en l'estadi del planeta que més espectadors ha tingut en el que va de temporada, un fet que no es repetia des de la campanya 2005-06, en què el conjunt blaugrana va aconseguir també un gran èxit amb la consecució de la seva segona Copa d'Europa i una nova Lliga.

En aquella ocasió, amb Ronaldinho i Eto'o liderant el projecte de Rijkaard, el Barça va aconseguir per primera vegada en el que va de dècada convertir-se en el club que més espectadors va atreure al seu estadi en partits de Lliga. La mitjana va ser llavors de 73.225 espectadors.

Un any més tard el Barça va aconseguir batre el seu propi registre augmentant en prop de 900 espectadors la xifra anterior. No obstant això, aquella campanya el Manchester United va congregar al Teatre dels Somnis 75.626 seguidors en els seus partits de la Premier.

La campanya 2007-08 els seguidors blaugranes van castigar l'equip, fins al punt de registrar l'assistència més baixa des de l'any 2003, poc més de 67.000 espectadors, que va fer caure el Camp Nou fins al cinquè lloc. Amb l'arribada de Guardiola a la banqueta, però, la progressió ha estat espectacular, fins a batre el rècord dels últims deu anys: 79.825 espectadors, xifra que supera les 79.647 localitats que van ocupar els aficionats del Borussia Dortmund la temporada 2003-04.

Un registre impensable
Aquestes dades defineixen clarament l'excel·lent estat de salut dblaugrana, el millor equip del món per a l'afició més fidel i nombrosa. Enrere semblen haver quedat els dubtes i moments complicats, ja que aquesta afluència de públic suposa un increment en 12.000 espectadors pel que fa als set primers partits que va disputar la passada campanya, el mateix nombre que du acumulats en la present temporada. La guerra de les televisions, que va perjudicar de forma notable el Barça amb nombroses transmissions en directe, l'irregular inici de la passada campanya, i el desànim de l'afició després d'esgotar-se la línia reeixida que havia iniciat Frank Rijkaard, van provocar aquesta notable deserció de les graderies, però a mesura que Guardiola va anar prenent el pols a l'equip, l'expectació va anar incrementant-se fins a arribar a aquest registre, impensable fa tot just un any. Ara el següent repte és superar els 80.000 espectadors de mitjana.

Per temporades, des de la 2000-01, el Manchester United és el que més seguidors ha dut al seu estadi quatre temporades diferents, mentre que Barça, Madrid i Dortmund s'han repartit a parts iguals la resta de les campanyes.

Líder també a Europa
A pesar d'enfrontar-se a dos rivals amb poc poder de convocatòria com és el cas del Dinamo de Kíev i el Rubín Kazan, el Camp Nou és fins a la data l'estadi que ha congregat un major nombre d'espectadors en els tres partits de la Lliga de Campions que han disputat tots els equips en les seves respectives seus. La mitjana d'assistència ha estat de 74.313 aficionats, enfront dels 74.081 que han anat al Bernabéu a veure el Madrid i els 73.999 del Manchester United.

Tot i això, el Barça encara està lluny de batre el seu propi registre històric, el que va aconseguir en la campanya 2006-07, quan el Camp Nou va rebre una mitjana de 85.626 espectadors per partit. Sens dubte, una fita lluny de l'abast de qualsevol altre club gran a causa de l'aforament. Un any abans l'equip blaugrana havia reunit poc més de 81.000 espectadors en els sis partits que va disputar al seu estadi, cosa que suposa el segon registre més alt de la història de la Lliga de Campions des que va fer els seus primers passos, a la campanya 1992-93.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.