Esports

Espanyols amb el Manchester, italians i francesos amb el Barça

Les enquestes dels diaris europeus aposten pels homes de Guardiola i en els de Madrid, pels anglesos

Malgrat tots els intents periodístics i polítics, inclòs el de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, de presentar el Barça com un equip espanyol amb motiu de la final de la Champions que l'enfronta al Manchester United, la resposta popular reflecteix l'Espanya real.

En diversos diaris espanyols, com ara l'ABC i el Marca, es pot trobar una enquesta muntada per diversos patrocinadors com a campanya publicitària. Els participants entren en el sorteig d'un Mercedes. El resultat de la consulta és clar: a la pregunta ¿Qui guanyarà la Champions League?, el 26% dels enquestats contesten Barça i 74%, Manchester.

A l'As, sí que es pot trobar una enquesta pròpia, creada el 8 de maig, dos dies després que el Barça es classifiqués per a la final després del gol d'Iniesta en el temps afegit. I el resultat també és a favor del Manchester: un 54% de les 25.956 persones que hi han votat consideren que el favorit és l'equip anglès.

Les coses són diferents a Europa. L'enquesta publicada aquest dimarts al principal diari esportiu de França, L'equipe, donava la Champions al Barça. Les simpaties dels lectors francesos van quedar clares: un 61% contestaven Sí a la pregunta ¿El FC Barcelona s'endurà demà la Lliga de Campions?. Només un 36% contestava que NO. La resta, no es pronunciava. Van votar-hi 19.832 vots.

I el mateix passa amb l'enquesta del diari italià Repubblica, que pregunta: ¿Amb qui aniràs en la final de la Champions League?. La resposta és: el 70% dels enquestats prefereixen donar suport al Barça, el 20% trien el Manchestar i el 10% no trien cap equip. Hi han votat 20.104 persones des de les dotze del migdia d'aquest dimarts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.