Esports

Jordi Pujol: "L'equip nacional de Catalunya és el Barça"

"Tots són respectables, començant per l'Espanyol, però l'equip que aglutina el sentiment del país, amb molta diferència, és el Barça", ha dit

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha assegurat que el FC Barcelona és, a falta de seleccions oficials, l'"equip nacional de Catalunya" per la seva "identificació total" amb la identitat, la cultura i els interessos catalans.

Pujol ha explicat al programa La nit al lloro de Barça TV que el vincle entre el club blaugrana i Catalunya és "total". "Catalunya no té una selecció de futbol, però l'equip nacional de Catalunya és el Barça", ha reiterat.

A més, el convergent ha afegit que malgrat que hi ha un "pila d'equips molt respectables", cap altre iguala al Barça pel que fa a catalanitat. "Tots són respectables, començant per l'Espanyol, però l'equip que aglutina el sentiment del país, amb molta diferència, és el Barça", ha dit.

Per aquesta raó, ha celebrat que aquest any el Barça hagi tingut molta presència del planter a les seves files. "Ha fet la sensació d'un equip de casa. Jugar amb set jugadors del planter a Roma i tenir-ne altres, com Touré, que s'han integrat molt bé, ha fet l'efecte de ser un equip de casa, no un que es fa a base de noms", ha manifestat.

Pel que fa al terreny esportiu, l'expresident ha qualificat l'equip de Josep Guardiola d'"un Barça triomfant". "És un Barça simpàtic, atractiu i agradable, un gran Barça", ha sentenciat. "Iniesta i Xavi són extraordinaris, i Messi i Eto'o, que ha estat un jugador molt important per a l'equip. O Puyol, que és el símbol", ha afirmat.

Preguntat sobre el millor partit de la temporada, ha comentat que "gairebé tothom" diria que la golejada aconseguida al Bernabéu contra el Reial Madrid (2-6), però s'ha recordat també dels gols de Messi i Eto'o contra el Manchester United a la final de la Lliga de Campions. "Tots aquests són moments brillants", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.