Esports

Alta tensió pel Mundial

Sudan fa un colossal desplegament de seguretat davant dels greus incidents que han precedit el desempat Algèria-Egipte · Les repesques del Bòsnia-Portugal i el França-Irlanda també tindran un ambient caldejat

A l’espera del sorteig del 4 de desembre, el Mundial 2010 coneixerà avui tots els seus protagonistes. Les sis places que encara queden per adjudicar sortiran dels partits de tornada de la repesca, la majoria dels quals han estat precedits d’una tensió extraordinària, fins i tot fora de l’àmbit esportiu, que fa preveure una nit calenta en alguns estadis.

El cas de l’Algèria-Egipte, que disputen un desempat en camp neutral, a Khartum, és especialment preocupant. L’apedregament de l’autocar dels jugadors algerians al Caire; el saqueig de les oficines d’Egypt Air a Alger, acompanyat de la fugida d’un centenar d’expatriats egipcis a Algèria, i l’assalt de l’autocar de la selecció egípcia abans-d’ahir quan tornava de l’entrenament són fets especialment greus que han provocat fins i tot un incident diplomàtic entre tots dos països.

Lluny de minvar, el conflicte ha anat agafant una dimensió preocupant fins al punt que la FIFA s’ha vist obligada a fer una crida a la calma. I com que s’espera l’arribada a la capital sudanesa de 18.000 aficionats, 9.000 de cada equip, el govern local ha anunciat unes colossals mesures de seguretat amb el desplegament de 15.000 policies. És a dir, gairebé un agent per cada dos espectadors, un dispositiu que, de tota manera, no va evitar que ahir mateix ja hi hagués aldarulls entre aficionats.

Sense arribar a tant, també a Zenica, la seu triada per Bòsnia per intentar remuntar el 0-1 contra Portugal, s’espera un ambient caldejat. Els lusitans, sense Cristiano Ronaldo, van tenir un avançament del que els espera quan, en arribar dilluns a l’aeroport de Sarajevo, van ser insultats, escopits i gairebé agredits.

De les favorites, França és la que millor ho té després de guanyar 0-1 a Dublín. Avui a París, però, s’hi esperen entre 10.000 i 25.000 irlandesos per animar una selecció amb comptes pendents. Lass Diarra, acusat d’haver “insultat el poble irlandès” a l’anada, ha excitat l’ànim dels rivals, que clamen revenja. “Si em busquen, em trobaran al camp”, ha respost desafiant el madridista.

Sense tant soroll, Eslovènia intentarà donar la sorpresa remuntant a Maribor l’1-2 contra Rússia. El gol encaixat a última hora a Moscou li pot costar car a l’equip de Hiddink, mentre que el 0-0 de l’anada obligarà Ucraïna i Grècia, en el gèlid ambient de Donetsk, a no ser tan conservadors com dissabte passat.
Uruguai, al seu torn, ho té tot de cara per endur-se l’últim bitllet cap a Sud-àfrica després del seu triomf a Costa Rica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.