Esports

«Els socis han vist que el que han dit de mi era fum»

Entrevista amb Sandro Rosell, candidat a les eleccions a la presidència del Barça

Sandro Rosell i Feliu (Barcelona, 6 de març de 1964 i soci del Barça número 12.556), després d'una campanya electoral molt intensa, descansarà avui abans de la jornada decisiva de demà, en què es decidirà qui serà el pròxim president del Barcelona. Ell espera tenir l'honor de poder governar el club que porta al cor des que va néixer. Des de l'última fila de la llotja del Camp Nou i després d'ensenyar des d'on segueix els partits i de recordar els temps en què feia d'aplegapilotes, creu que el seu missatge ha penetrat en els socis i que li donaran aquest privilegi.

—S'ha acabat la campanya. Quines sensacions té a tan poques hores de l'obertura de les urnes?
—«El primer que vull dir és que he disfrutat molt en tot aquest temps, en tota aquesta campanya, perquè he pogut conèixer molta gent del Barça, molts socis que m'han fet conèixer encara millor el nostre club. Dit això, les sensacions per demà són molt positives. Afrontem el dia de demà amb molta il·lusió per guanyar aquestes eleccions.»

—Li ha agradat com s'ha desenvolupat la campanya?
—«Hi ha hagut de tot. Al principi no em va agradar, perquè era un tres contra un. Després, els meus rivals van rectificar i va ser un quatre a favor del Barça i això sí que estava bé, però en els últims debats ha tornat a ser un tres contra un. I això no m'ha agradat, perquè el que s'ha de fer en la campanya és anar a favor del Barça.»

—Creu que ha pogut explicar el seu programa per tal que arribés als socis?
—«Si vol que li digui la veritat, crec que en els debats ha estat difícil fer-ho. Ho he intentat i en algun ho he pogut fer, però en d'altres no ha estat possible pels atacs que he rebut. No tot, però, són els debats. La nostra candidatura ha fet actes cada dia. S'ha reunit cada dia amb molts barcelonistes, amb molts socis de tot Catalunya. Ha fet molts quilòmetres i crec que el nostre projecte sí que ha arribat als socis.»

—Què és el que més li ha agradat de la campanya?
—«El contacte directe que hem tingut amb els socis, com hem estat acollits en tots els pobles i ciutats de Catalunya que hem visitat.»

—I el que menys?
—«Els atacs personals que s'han produït. Són coses que no sumen res i que al soci del Barça i a la institució no li interessen. No val tot per ser president del Barça i algunes persones sembla que no ho saben.»

—Què li ha semblat tot el joc brut que hi ha hagut i la guerra de dossiers?
—«Evidentment no m'ha agradat el joc brut que hi ha hagut, però li puc dir que tot el que ha passat no m'ha anat malament. Els socis han acabat veient que tot el que es deia era fum.»

—Li ha sorprès l'actitud de Marc Ingla durant la campanya?
—«El que esperava és que expliqués el seu programa i no entrés en els atacs personals. No m'esperava aquesta agressivitat, perquè quan jo el coneixia no era així.»

—Com valora la campanya que ha fet Agustí Benedito i que l'ha portat a acumular molta popularitat?
—«Sembla que Benedito és un gran orador. Parla bé, però no sé què hi ha darrere seu.»

—Què va pensar quan va dir que una de les coses que tenia clares era que no votaria Sandro Rosell?
—«Crec que va ser una estratègia de Benedito per restar vots als altres candidats.»

—Abans deia que la campanya ha estat en moltes fases un tres contra un. Sap que s'ha intentat un pacte a tres bandes?
—«Això és el que he llegit en els mitjans de comunicació. Si haguessin pactat, el soci no ho hauria entès.»

—I què em diu de la campanya feta per Jaume Ferrer?
—«En Jaume ha estat bé. Molt correcte. Ha intentat explicar el seu programa i no ha entrat en atacs personals.»

—Què li ha semblat l'actitud de Joan Laporta?
—«No va estar bé en l'inici de la campanya, però en l'última setmana gairebé no ha intervingut. Ja deia jo que acabaria sent neutral i la gent no em creia, però finalment ha fet el que li correspon com a president.»

—Vol dir que no ha desaparegut perquè ho donava tot per perdut?
—«Crec que no. Crec que ho ha fet perquè al final ha entès què significa ser president del Barça.»

—Se l'ha criticat per no haver anat a tots els debats...
—«Hi ha hagut quatre debats. Em sembla que en la història de les eleccions a Can Barça mai n'hi havia hagut tants. Crec que amb quatre n'hi havia prou. No vaig anar al que va organitzar Barça TV perquè tenia l'agenda ja organitzada i havia d'anul·lar coses per poder anar-hi.»

—Un altre dels atacs que li han llançat ha estat que amb vostè els Boixos Nois tornaran a l'estadi...
—«És molt perillós jugar amb això, molt demagògic. Especialment perquè els que ho diuen saben que jo he estat dels que més ha lluitat per posar fi a la violència a l'estadi. Saben que jo també vaig rebre amenaces, més de cent cartes. És absurd que algú jugui amb aquestes coses quan jo vinc al camp amb les meves dues filles petites. Jo no portaria mai les meves filles petites a un lloc on sabés que pot haver-hi un 1% de violència.»

—També l'han acusat d'intervencionista...
—«Ja he dit moltes vegades que no ho serem. Ho vam ser l'any 2003 perquè així ho vam decidir. Però ho vam ser tots, també Ingla, Soriano, Ferrer i Laporta. El club estava molt malament i havíem d'intervenir i prendre moltes decisions. Però ara no ho serem. Sempre respectarem les decisions dels tècnics.»

—I diuen que s'ho carregarà tot.
—«No entenc perquè els altres han estat tan obsessionats per dir el que faré si no ho saben. No entenc com la gent s'atreveix a explicar les decisions que prendrà un altre en un futur.»

—El nom de Scolari ha sortit molt en aquesta campanya...
—«Scolari és un bon amic. Forma part del meu grup d'amistats, però no del meu grup de col·laboradors. Ni en forma part ara ni formarà en un futur.»

—Està segur que demà recollirà els fruits de la feina que ha fet en els dos últims anys?
—«Això espero. Però el més important no és la feina que s'ha fet, el més important amb vista a demà és que tot el que he explicat, el soci ho hagi captat. Que hagi aconseguit transmetre tot el que he treballat en dos anys. Les sensacions que tenim són positives. Crèiem que hem arribat bastant al soci.»

—Ha treballat molt en aquests dos anys, però hi ha candidats que ho fan servir per atacar-lo, dient que fa dos anys que es prepara...
—«Les eleccions del Barça no es poden decidir en l'última setmana i en quatre debats. Has d'arribar al soci treballant, escoltant-lo i això és el que hem fet des de la nostra candidatura. Hem fet molts quilòmetres i hem vist molts socis i penyistes. Ens hem interessat per saber tot el que volen i tot el que necessiten i després hem fet el nostre programa. Perquè el més important per a nosaltres són els socis.»

—Si guanya obrirà la junta a algun dels altres candidats?
—«En principi, no. Però, com sempre dic, mai diguis mai.»

—Com creu que el veu el soci a un dia de les votacions?
—«Crec que em consideren un soci com ells, que vol ser president del Barça i després tornar a ser soci.»

—Què diria als socis als quals encara no ha convençut?
—«Que no els fallarem.»

—Si demà guanya, com creu que serà el dia 14?
—«Tinc clar el que faré després de llevar-me. Primer trucaré a Pep Guardiola i després faré el mateix amb el president Joan Laporta. Com serà la cohabitació? Estic convençut que no hi haurà cap problema.»

—I si no guanyés faria oposició?
—«En cap cas. Si no guanyo faré el mateix que he estat fent en els últims cinc anys. Veure el futbol i animar l'equip des de la meva cadira i està callat.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.