Esports

Una absència habitual

De la Peña es perd el duel de Getafe per una lesió muscular. El càntabre va de lesió en lesió a les primeres voltes, amb tan sols 18 partits disputats de 48 en les tres últimes temporades

El comunicat mèdic indica que una lesió muscular en el tríceps sural dret obligarà De la Peña a perdre's el duel de diumenge contra el Getafe. L'ecografia de la pròxima setmana revelarà si faltarà en algun més. El càntabre va ser titular a la Copa i s'ha trencat, mal habitual en les tres últimes temporades. 10 partits a l'onze inicial de 48 evidencien el calvari del migcampista a les primeres voltes.

De la Peña s'ha entrenat en solitari. Una frase més habitual del que seria desitjable que es mantindrà com a mínim durant una setmana més. El càntabre porta tres anys en què la primera volta comporta un autèntic calvari. De lesió en lesió. Enguany no és excepció i en les 10 jornades disputades només ha aparegut quatre cops, totes des de la banqueta. El migcampista va trencar-se a la pretemporada i va reaparèixer a la segona jornada per lesionar-se en provar un xut llunyà contra el Madrid.

Els números de De la Peña aquesta temporada tornen a estar marcats per les lesions. L'Espanyol va fer-li una oferta de renovació vinculada al nombre de partits disputats perquè en la passada Lliga només va jugar 7 dels 19 partits de la primera volta, però a la segona va participar en 15, nou dels quals seguits. L'equip va revifar i el càntabre va signar per dos anys, una fitxa entre les tres més altes i un lloc a l'organigrama tècnic quan es retiri.

10 cops en l'onze titular
L'aparició de Feliciano Di Blasi es va entendre com a clau en la revifalla de De la Peña. Mai se l'havia vist tant bé com en l'etapa en què el preparador físic, ara coordinador tècnico-científic, acompanyava Luis Fernandez. La continuïtat en la recta final de l'última Lliga semblava confirmar-ho, però la nova temporada ha comportat un nou calvari muscular.

Així, De la Peña completa un trienni negre de primeres voltes perquè en la temporada 2007-2008 tan sols va poder sortir de titular en tres partits dels primers 19, i va participar en set. Un any després, va caure als 35 minuts en el debut contra el Recreativo, i va aparèixer en sis ocasions més a l'onze inicial. El balanç fa feredat: 18 partits disputats de 48 possibles, sent titular en 10. I encara pitjor si fem un cop d'ull als duels en què ha disputat els 90 minuts, ja que només en trobem dos.

Les lesions de De la Peña són un problema reiterat, per això a l'estiu es va apostar per Verdú i Márquez en un intent de tenir coberta la baixa del càntabre. L'Espanyol té un estil amb lo Pelat, més directe, que varia quan no hi és. La segona versió és més habitual veient el calvari muscular sense fi que el persegueix. Una absència reiterada a l'Espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.