Esports

Kíev-Barça: Per no perdre els papers

A Kíev xiularà l'anglès Webb, l'àrbitre que va desafiar Messi i expulsar Guardiola al Barça-Bayern de fa 9 mesos

Prou que Pep Guardiola ja l'ha batejat com "el partit de l'any", però de moment sembla que la cita de demà a Kíev aparegui gairebé com un tràmit. Per descomptat el Mundial de clubs, però fins i tot el derbi de dissabte van guanyant espai com a referent general. Per no parlar que venim de la Pilota d'Or de Messi i anem cap al FIFA World Player, segurament també de Messi. Però el fet és que el Barça hi posarà bastant en joc a l'Olimpiski, perquè pot rebre el premi del liderat de grup, el regal enverinat del segon lloc o la condemna del descens a la Lliga Europa. Sort que la UEFA va donar ahir un cop de mà al tècnic de Santpedor en la tasca de mantenir la tensió i l'atenció dels jugadors: Howard Webb és l'àrbitre triat.

Qüestió pràcticament banal per a la resta de mortals, trobar-se l'anglès a Kíev ha de posar en alerta el vestidor blaugrana. Webb és d'aquells àrbitres que treuen de polleguera Guardiola i els seus, perquè tolera fins a l'extrem el joc dur però és intolerant amb allò que l'afecti directament, sigui la protesta o el que ell entengui com a engany. I al Barça ho saben.

Webb, de 38 anys i sergent de la policia de South Yorkshire (en excedència de cinc anys), és qui va expulsar Guardiola al Barça-Bayern dels quarts de final de l'última Champions. En Pep -ho va admetre ell mateix- va perdre els papers i va protestar iradament per una groga a Messi. A l'argentí li havien fet un penal de llibre, que Webb va convertir en amonestació per llençar-se a la piscina; Webb també va tolerar -no les va sancionar- dues agressions de Van Bommel al mateix Messi. I és el mateix àrbitre que, en el Xakhtar-Barça de la primera fase, havia permès als colzes de Brandão campar ben lliures sense mostrar-li ni una trista groga.

Un clàssic a la suïssa

Se'n parlarà al vestidor. Hi pensarà en Guardiola, a qui la sang calenta el va trair vuit vegades com a jugador del Barça i dues més en el debut a la banqueta del Barça B (els dos cops contra el Manlleu, curiosament). Però també per la part que toca als jugadors, en un partit que demanarà caps molt freds i màxima concentració. No debades Guardiola s'endú tothom avui a Kíev, Milito -primera convocatòria després de la lesió- i Txigrinski -que no pot jugar la Champions- inclosos.

I en tot plegat hi pensarà també Leo Messi, que té un compte pendent amb Webb i que ahir va admetre a la web de la FIFA, amb relació a l'exhaustiva informació que Pep Guardiola facilita als jugadors per afrontar cada partit, que "aquí no es deixa res a l'atzar".

Per cert, resulta significatiu que la FIFA entrevisti Messi el mateix dia que dóna la llista de cinc finalistes del FIFA World Player: Messi, Xavi, Iniesta, Cristiano i Kaká. Sembla que la versió suïssa del clàssic (la gala del dia 21 és a Zuric, seu de la FIFA) també caurà del costat blaugrana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.