Esports

Nadal perd davant Ljubicic

El manacorí es queda fora de la final però guanya el títol de dobles

El tenista Rafael Nadal no ha aconseguit classificar-se per a la final del torneig d'Indian Wells, primer Màsters 1000 de la temporada, després de perdre contra el croat Ivan Ljubicic en un partit que ha durat dues hores i trenta sis minuts (6-3, 4-6, 6-7(1)).

El mallorquí ha anat de més a menys. Nadal ha semblat no despentinar-se per vèncer el balcànic Ljubicic en el primer set. La clau ha estat al primer i l'últim joc. Dues faltes de servei consecutives del croat al primer li han donat llicència a l'insular per col·locar-se amb dues pilotes de break. La primera l'ha arreglat amb un 'ace', però un altre error no forçat li ha permès avançar-se.

Els cops durs del croat eren contrarestats per bones dretes de Nadal, que podia fer tant una deixada espectacular com un gran revés paral·lel, i finalment ha guanyat amb facilitat el primer set.

Ja en el segon, Ljubicic, que ha deixat fora Novak Djokovic en quarts de final del torneig, s'ha entonat a poc a poc amb el seu servei, provocant que les restes curtes de Nadal li quedessin franques per a la seva dreta i demostrant el per què ha arribat a aquesta ronda.

Els dos jugadors han tret el seu millor repertori en el transcurs del segon set, i tot i que en aquestes condicions Nadal hauria d'haver demostrat la seva superioritat, una doble falta l'ha condemnat en el penúltim joc, de manera que el croat, animat, ha empatat el partit.

Ja en el set definitiu Nadal ha sortit enfonsat moralment, fet que ha suposat que perdés el primer joc, però el número tres del món ha tret la raça que tantes vegades li ha fet guanyar partits i l'ha tornat el 'contrabreak' al croat.

La tensió era palpable a la pista central, on els dos jugadors patien per emportar-se el seu servei, sobretot un Ljubicic que ha pogut veure trencat el seu servei en una ocasió, mentre que a Nadal -concentrat- no li ha costat tant. Al final, el partit s'ha vist abocat al 'tie break', on el de Manacor no s'ha trobat a gust i ha acabat perdent per (7-1).

La parella formada per Rafael Nadal i Marc López ha aconseguit el títol de dobles masculí a Indian Wells, primer Masters 1000 de la temporada, a l'imposar-se 7-6(8) y 6-3, en una hora i 35 minuts, al canadenc Daniel Nestor i el serbi Nenad Zimonjic. És el segon triomf del dos, després del de Doha de l'any passat, davant els mateixos rivals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.