La festa continua al Camp Nou

El Barça de Guardiola no s'atura amb el triplet i guanya la Supercopa, el seu quart títol, amb més futbol i més gols (3-0) davant  l'Athletic

Per llegir la crònica minut a minut, cliqueu aquí
El Barça del Triplet no s'atura, no es conforma i continua jugant, golejant i guanyant. L'equip de Guardiola ha obert la temporada de la seva revàlida amb un títol, el quart en el seu historial particular. Ja el tenia encarrilat des del partit d'anada a San Mamés (1-2) i l'ha fet seu en el de tornada, al Camp Nou, amb un molt bon partit saldat amb 3-0 final gràcies als gols de Messi (2) i Bojan.

El Camp Nou no ha trigat gaire a tornar a cridar el "campions, campions", i és que res sembla haver canviat respecte al passat mes de maig, en què l'afició barcelonista va celebrar la Lliga, la Copa i la Champions. Si aquesta Supercopa pogués ser tinguda en compte com un símptoma del que serà la resta de la temporada, seria un símptoma magnífic. L'equip blaugrana ha jugat amb les mateixes ganes, el mateix esperit d'equip, la mateixa ambició i el mateix futbol, competitiu i atractiu alhora.

El resultat ha estat una victòria sense pal·liatius sobre l'Athletic, que d'altra banda s'ha presentat al partit de tornada amb bastants reserves, tenint en compte el resultat gairebé decisiu de l'anada i que aquesta setmana es juguen la seva continuïtat a la Lliga Europa (antiga Copa de la UEFA). Tot i això, l'equip bilbaí va aguantar l'embranzida blaugrana durant la primera part del partit (0-0) gràcies sobretot a les grans aturades del porter Gorka Iraizoz. La més espectacular, responent a la no menys espectacular rematada d'Ibrahimovic, que va jugar els primers 60 minuts.

Després del descans, Messi ha obert el marcador (49') gràcies a una passada intel·ligent del mateix Ibra, que li ha permès encarar el porter i superar-lo picant-li la pilota per sobre. El 2-0 l'ha fet també Messi, transformant un penal que li han fet a Alves. El 3-0 l'ha fet Bojan, aprofitant una mala passada de l'Athletic en defensa per superar Gorka i rematar a porta buida. L'equip blaugrana no es va conformar i va buscar més gols, però el resultat ja no es va moure.

L'alineació titular de Guardiola l'han format Víctor Valdés; Alves, Puyol, Piqué, Maxwell; Touré, Xavi, Keita; Messi, Ibrahimovic i Henry. Després han sortit Bojan per Ibra, Pedrito per Henry i Busquets per Piqué, que ha marxat del camp amb alguna petita molèstia.