Esports

L’etapa Dani es tancarà a l’octubre

Sánchez Llibre dirà adéu en la junta d’accionistes. El president anuncia una setmana intensa en fitxatges en ple bany de masses

Pot ser cosa del destí, però si Daniel Sánchez Llibre imaginava un últim Aplec de Penyes ideal, no podia ser sinó a Vilassar de Mar, envoltat dels seus en el dia a dia i dels qui no són tan seus. Un any més, partidaris –que eren majoria àmplia– i contraris van convertir la trobada en una gran festa a l’espera que el trasllat al nou estadi posi fi al patiment esportiu. De moment, Dani va situar l’octubre com a data de l’adéu a la presidència, però vol deixar-ho tot lligat, començant per una setmana intensa en fitxatges.

La festa ja havia viscut un dia previ intens, però els actes centrals sempre es deixen per diumenge. A les 9 va arrencar amb l’esmorzar amb 800 entrepans de botifarra per carregar forces. Si fos per l’ambient d’ahir, Sánchez Llibre seguiria sense data de caducitat. Ambient danista al 100 per cent a la seva vila, amb tothom demanant-li que no plegués, amb un germà fent el pregó i anomenant-lo “Moisès que ens ha dut a la terra promesa”. La pluja d’elogis no es va aturar aquí. “L’estrella de la sort que guia en Dani seguirà marcant el camí. Hem descobert la complicitat entre l’Espanyol i la Moreneta. Puc assegurar que tenim la millor afició i per això dic que el segle XXI serà el segle d’or de l’Espanyol”, va exclamar Josep Sánchez Llibre, autor del pregó.

La jornada va estar marcada per l’ambient mariner i els elogis al president. Canvi d’opinió? No, perquè Sánchez Llibre té ganes de plegar després de 12 anys dirigint l’entitat. Hi ha, però, molta feina pendent, incloent-hi el model de club que ha de presentar el màxim accionista, acompanyat dels números actuals de l’Espanyol. Malgrat tot, va posar data al comiat. “Fa 12 anys que estic al capdavant del club i tot té un principi i un final. El dia que me’n vagi serà en una junta, i això acostuma a ser a l’octubre, però les coses han d’estar molt clares, molt controlades, decidides. Sempre he dit que no es pot abandonar un vaixell sense que estigui tot ben controlat”, va ressaltar l’encara president.

Nakamura, avui
L’Espanyol està pendent de qui serà el pròxim president, però hi ha prioritats més immediates, com ara la planificació esportiva. Nakamura ha vist que al Japó ningú pot pagar-li 1,2 milions de fitxa, així que ahir el seu representant va reunir-se amb Ramon Planes per tancar un acord per a dues temporades que es podria anunciar avui. El nipó no serà l’única novetat, perquè hi ha diverses operacions en marxa que el club confia de tancar aviat. “A mitjan setmana podrem anunciar alguna cosa”, va indicar Dani.

L’únic fitxatge lligat, Joan Verdú, farà avui la presentació oficial. El barceloní i Nakamura poden suposar una competència per a Iván de la Peña, si segueix. Dani va mostrar-se convençut que seguirà a l’Espanyol, tant la pròxima temporada com després de retirar-se. Dies intensos al club.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.