Esports

Guardiola: “No ens fa falta cap toc d’atenció”

Guardiola defensa l’actitud i el joc de l’equip i assegura que la derrota “no és preocupant”

Amunt, a aixecar-se. El Barça va sortir ahir del Camp Nou amb la sang ben calenta, amb les pulsacions sense calmar, més enrabiat que ferit. Va ser la primera derrota post-Roma, la primera bufetada posttriplet, la primera trompada post-Cinc Copes. Però “avanti, sempre avanti”, s’afanyava a pronunciar Zlatan Ibrahimovic encara a la gespa. “Hem tingut moltes ocasions, però no fortuna. La pilota ha anat a fora o al pal. Diumenge ja tenim un altre partit i hem de vèncer”, va reclamar el suec, a qui li va importar ben poc el seu primer gol a la Champions amb el Barça. “No estic content mai quan perdem”, va admetre, al temps que avisava que “hem de guanyar a Rússia [d’aquí dues setmanes] si volem continuar al torneig”.

Pressa per girar full. Els futbolistes blaugranes jugarien avui mateix un partit per treure’s el mal gust de boca, per demostrar que continuen sent els campions, per aplacar els crítics que ja recorden que l’equip ja va estar desdibuixat fa quatre dies a Mestalla i va estar a punt d’ennuegar-se en el penúltim partit al Camp Nou contra l’Almeria. Res que estressi, però, Pep Guardiola, més inquiet per perdre Dani Alves per tres setmanes que per la derrota d’ahir. El brasiler “sembla indestructible, però tots tenim un límit”, va resignar-se el tècnic davant la lesió del lateral, que té un trencament al recte anterior de la cuixa dreta.

Enuig amb els russos
“Toca aixecar-nos. El grup està molt comprimit, però hem jugat bé. Hem fet de tot per guanyar. Ho hem intentat amb moltes variants, hem fet una bona circulació de la pilota, el to ha estat l’adequat, però el resultat sempre va per sobre del partit”, va raonar Guardiola. “En el futbol passen aquesta mena de coses. No és preocupant”, va subratllar, mentre negava haver detectat una baixada de tensió a l’equip o un atac d’importància. “No crec que les derrotes siguin positives ni que necessitem un toc d’atenció, perquè no ens hem cregut, res. Hem respectat el rival amb la forma més seriosa”, va subratllar abans d’enfadar-se amb un periodista rus que el va posar a prova preguntant-li com es deia el tècnic del Rubín. “Kurban Berdíev. Però és una pregunta malintencionada”.

Ningú li podrà discutir al tècnic de Santpedor que no valora els rivals. Tampoc a l’equip. “Sempre dic que les coses costen molt. Tots sabem que l’any passat és història, s’ha de tornat a conquerir coses. Però pel nostre comportament no fa la sensació que haguem renunciat al que som. Hem lluitat fins al final”, va concloure l’entrenador blaugrana. Cap ferida per llepar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.